Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

I haven´t been able to/I can´t have watched

Od: dominos odpovědí: 5 změna:

Dobrý den/Ahoj :)

Mohli by jste mi prosím poradit jaká z následujících vět je správně? Případně je možné říci obě varianty? Jaký by byl rozdíl? Odpověd od učitele by byla úplně nejlepší, ale budu rád za každou pomoc :)

Since that moment I haven´t been able to watch any match.

Since that moment I can´t have watched any match.

Děkuji vám za pomoc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1.varianta je smysluplná - "od té chvíle jsem se nedokázal dívat na žádný zápas", 2.var. mi moc smyslu nedává, ale možná za urč.okolností? - "od té chvíle jsem se na žádný zápas určitě nedíval"

praivo*
hodnocení

0x

Both are possible but have different meanings. "Haven`t been able to watch" means, well, "have been unable to watch" while "can`t have watched" means "it`s impossible for me to have watched" (e.g. because I was away).

dominos
hodnocení

Děkuji vám oběma.

Jenom pro to zda jsem to správně pochopil. Mohli by jste mi zde, prosím, napsat český překlad těchto vět?

Děkuji.

ctenar*
hodnocení

0x

Ta prvni zni jako neco, co by rekl rodily mluvci.

Ta druha snad neni ani gramaticky spravne. Podle me by spise rekli: since that moment I cant watch any match/game/play (match je treba fotbal, game je pro hokej a play u baseballu)

dominos
hodnocení

To by už nebylo správně. Se since se pojí předpřítomný čas. Tím tedy nechci zase říkat, že to nikdo nikdy neřekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]