Slovní úloha procenta

Od: Datum: 07.10.15 16:17 odpovědí: 12 změna: 07.10.15 20:38

10.Pracovní úkol měl být splněn do 1 měsíce. V prvních dvou týdnech byl splněn na 60 %, v následujícím týdnu 75 % zbytku. Kolik procent zbývá na poslední týden? výsledek( 10 %)

moje řešení : x=135 * (7/21) = 45

nebo : x= 75* 60 *( 7/7/14) = 321

já opravdu nevím jak na to :/


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: scv®
Datum: 07.10.15 16:33
avatar

Bude stačit takováto nápověda?

.

1) 4. týden = celek - první 2 týdny - 3 týden

2) 3. týden = 0,75 * (celek - první 2 týdny)

.

Podle klesající pracovní morálky to vypadá, že se blížila dovolená :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: naty®
Datum: 07.10.15 17:05

děkuji.. ale nevím jaké čísla doplnit

Od: scv®
Datum: 07.10.15 17:42
avatar

Ideálně ta ze zadání :) k dispozici jsou:

.

celek = 100

první dva týdny = 60

3. týden = 75% aneb 0,75 nebo také 3/4 z rozdílu čísel 100 a 60

a 4. týden je to, co po odečtení těch tří předchozích zbyde z celku-prac. úkolu

Ohodnoceno: 0x
 
Od: naty®
Datum: 07.10.15 18:04

mě to ale vychází 70

Od: ctenar
Datum: 07.10.15 18:50

Podle klesající pracovní morálky to vypadá, že se blížila dovolená
V jednotlivych tydnech udelali 30%, 30%, 30%, 10%. To je solidni vykon i s naplanovanou rezervou v poslednim tydnu pro pripad nepredvidaneho skluzu nebo problemu v prvnich 3 tydnech. Asi nejaka nemecka firma.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: scv®
Datum: 07.10.15 20:38
avatar

Správnej kapitalista by to naplánoval spíš 20 - 30 - 60 - 130 a ještě by zaměstnancům za takovou drzost, jako je dovolená, zkrouhnul příplatky *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.15 17:03
avatar

Tak 60% ze 100% za 2 týdny, další týden bylo uděláno 75% ze zbytku -tedy 75% z 40% = x. 40% - x =?

doplněno 07.10.15 17:20:

No X máš dopočítat... To snad zvládneš.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: naty®
Datum: 07.10.15 17:07

a x je?

Datum: 07.10.15 17:44

ano X je !

Ohodnoceno: 1x
 
Od: procenta
Datum: 07.10.15 16:26

x=100-60-(75/100)*(100-60) takhle je zadání, jednodušeji

x=100-60-((3/4)*40)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ctenar
Datum: 07.10.15 18:45

100% za 1 mesic = 4 tydny, neboli kazdy tyden 100:4=25%

1.tyden udelali jen 60% z tech 25%, tedy 0,6 . 0,25 = 0,15 = 15% celkoveho planu

2. tyden viz 1.tyden

po 2.tydnu meli udelano jen 15+15=30% celkoveho planu. Porad jim zbyvalo udelat 100-30=70% planu

3.tyden udelali 75% z tech 70%, tedy 0,75.0,7=0,525 = 52,5%, takze ve 4.tydnu jim zbyvalo udelat 70-52,5%=17,5%

To neni vysledek, ktery ti ma udajne vyjit. Pri cteni zadani jeste jednou je asi rozdil v tom, ze to splneni 60% planu se mysli celeho planu a ne planu na ten tyden. Prepocitame to.

Po 2. tydnu jim zbyvalo udelat 100-60=40% planu.

Ve 3. tydnu z toho udelali 75%, coz je 0,75.0,40=0,30 = 30% celkoveho planu.

Na posledni tyden jim tak zbylo 100-60-30=10% celkoveho planu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: xfjftifti
Datum: 07.10.15 19:52

Logicky. Splnili 60% za 2 týdny.

Takže zbylo 40%.

Z těch 40% splnili 75%, neboli 3/4.

3/4 jsou 30%, zbývá 1/4, což je 10%.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.