Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Chodím na SŠ, ale z důvodu dlouhodobých zdravotních důvodů často chybím a mám individuální plán zkoušení. Problém ale je, že máme letos nově i předmět, při kterém se většinou dělá na počítači a jelikož to na této škole je důležitý předmět a máme týdně jen 1x 2hodiny, tak v případě absence na této hodině si musíme sami ve svém volném čase doplnit to, co dělali, když jsem chyběla, i na svém PC ve škole. Vyučující nám hned na začátku škol. roku říkala, že není placená za přesčasy a že s námi tedy nemůže trávit své volno a dodělávat to s námi a během vyuč. hodin na to není čas, jelikož bychom nestačili probrat vše potřebné. Když jsem tedy chyběla poprvé, poprosila jsem jednu spolužačku, zda by mi s tím po vyučování nepomohla a neukázala mi, co dělali, abych na tom byla tak nějak stejně jako zbytek třídy. Naštěstí mi vyšla vstříc. Další dvouhodinovku jsem tam byla a dělala s nimi, ale moc mi to nešlo (jelikož jsem všeobecně na PC a nějaké programy nešikovná), takže ke konci hodiny jsem zjistila, že většina třídy to má správně a já tam udělala něco špatně a tudíž bez opravení těch chyb mi to nepůjde pracovat správně. Program jsme si měli stáhnout i domů, abychom si to na něm mohli procvičovat, jenže já nevím, kde přesně jsem tu chybu udělala a i když si píši své poznámky z hodiny navíc, tak doma už většinou nevím, jak se co dělalo. Bohužel není nikdo ze třídy z blízkosti mého bydliště a žádnou opravdovou kamarádku tam nemám, jelikož jsem k nim přišla loni nově, po té, co jsem přerušila studium ze zdrav. důvodů. A těch pár hodných duší, co mi půjčí občas sešity s poznámkami už takto dost otravuji a vím, že mají spoustu jiných aktivit a nechci, aby jim kvůli mně ujelo spojení domů. Navíc si myslím. že bych potřebovala znova spoustu věcí udělat znova a ne jen si dodělat tu chybějící dvouhodinovku. Napadlo mě tedy, že bych vyučující napsala e-mail s žádostí, zda by se mnou nestrávila ten čas a nedovysvětlila mi to a nedodělala formou doučování, s tím, že bych jí to samozřejmě zaplatila, kolik by chtěla. Mám strach ale, že je to špatný nápad a docela takové nevhodné a drzé, dle toho, co nám říkala na zač. roku. Asi si říkáte, že je daleko lepší za ní přijít osobně a takto ji požádat, ale já jsem v těchto situacích hrozně neschopná a než to vše řeknu, tak mi do toho skočí apod. Vím, že je potřeba do života umět mluvit, ale jak se znám, tak s mým strachem to nakonec dopadne tak, že za ní radši nepůjdu a nějak to tam dle knížky dodělám a ,,nechám" si dát špatnou známku, jelikož tam budu mít chyby už od začátku roku. Navíc bych měla do školy poprvé po této absenci přijít právě v den, kdy tento předmět máme a tudíž si to nestihnu doplnit ani od spolužačky a na dvouhodinovce budu ztracená. Nebo jí mám napsat e-mail s omluvou, že to nebudu mít doplněné, protože jsem to ještě nestihla...? Psát jí stejně asi budu muset, jelikož mi chybí si dopsat test z jiného předmětu, na který ji také máme, a to jí většinou takto píši, že ten a ten den přijdu a zda bych si mohla to a to dopsat, aby měla připravené zadání.
Shrnutí: 1) napsat e-mail s prosbou o doučování, 2) napsat e-mail s omluvou, že to nebudu mít na hodině doplněné z důvodu, že jsem to ještě nestihla, 3) nechat to zatím být a až bude mít někdo z těch dobrých duší, se kterými jsem trochu v kontaktu, doplnit si to s ní. U 1) a 2) nemám navíc jistotu, že si to do té doby přečte a stihne odpovědět.
Omlouvám se za chaos, ve kterém je můj příspěvek napsán a zároveň bych Vám chěla předem poděkovat za Váš čas a pomoc.
Dobrý den, já bych volil osobní rozhovor, ale neuváděl bych termín doučování, ale konzultace - potřebuji zjistit, kde mám (dělám) chybu, abych se to doučil a naučil, protože je jasné, že s touto chybou se nedostanu dál. A mělo by to být jasné i té vyučující a měla by Vás na tu chybu upozornit a říci, v čem je problém. Rozhodně vyučující nenabízejte peníze a ostatní zkuste dostat ze spolužáků. Myslím, že ta omluva může být písemně. Jo, na SŠ to je jiný "fofr", než byl na základce, co? Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.