Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme seznam bodů, které musíme zahrnou do zápisu Bible- Genesis do čtenářského deníku. Narazila jsem na bod: Zařazení knihy do širšího literárního kontextu (širší kontext autorů/autora, srovnání s podobnou knihou)
Nevím, jak tento bod provést. Jinak mám srovnat Bibli s Koránem? Pomůžete mi?
Nežekl bych, že srovnání s Koránem bude to pravé ořechové. Korán je mnohem mladší než Starý zákon (mimochodem, toto oznažení, ař uýívané, je vlastně trochu zavádějící. V anglosaské oblasti například čteme OLD TESTAMENT). Ale Bible (teď nemluvím o pohledu na Bibli jjako na Písmo svaté, ale jako starověkou literatutu) memí jediný pokus o výklad toho, co lidi odedávna zajímalo, konec konců známý je Epos o Gilgamešovi a třeba vyprávění o potopě světa nacházíme v mnoha starověkých pramenech a je zde mnoho podobností). Počtěte si například zde. a pohledejte i v googlu (klíčová slova Bible, literatura, literární kontext. A pro zajímavost: na Evangelické fakultě běří kurzy celoživotního vzdělávání a nejbližší pátek má být věnován práve tomoto pohledu. Nemyslím, že byste se tam zrovna chtěla zapsat, ale třeba by výs nechali právě tuto přednáčku vyslechnout, to je jen taková inspirace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.