Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ISBN- zákoníku, kde ho vyhledat

Od: jaja11 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím Vás,

tvořím svojí první seminární práci na Vš, pracuji s informace ze zákoníku. Používám citace ze zákoníku a využívám k tomu tuto stránku citace.com/... Jiné knížky mají své ISBN, ale v tom zákoníku jej nemohu najít ale našla jsem to na internetu že je to ISBN: 977-1-02-82813-0 ale když jej vložím na stránky http://generator.citace.com/vytvoreni-citace?q=977-1-02-82813-0 tak mi to najde nějakou jinou knížku v němčině. Co mám dělat? potřebuji ocitovat několik paragrafů zákonu o nemocenském pojištění, ale nevím prostě jak na to. Pomůžete mi prosím?

Děkuji moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Citujete-li zákony by podle mne mělo stačit uvést:

Zákon č. 187/2066 Sb., o nemocenském pojištění v platném znění, § xx

jaja11
hodnocení

Dobře, děkuji moc.

Dělám seminárku na Vš poprvé, tak chci to mít právě mít co nejsprávněji a naučit se správně pracovat s citacemi. Jelikož vím, že pro bakalářku je to jedna z nejdůležitějších věcí.

hm*
hodnocení

0x

ISBN mají knížky, ne? Takže když uvedeš ISBN, myslíš tím, podle mne, to jedno jediné vydání jednoho vydavatele (nebo nakladatele?). Jenže to u zákona důležité není, důležité je to, co uvedla @ivzez, podle takovéhoto označení lze najít dotyčný zákon i v jiném provedení, ne jen jako tu jednu konkrétní knížku. A možná bych místo "v platném znění" uvedl něco jako "v platném znění ke dni x.x.xxxx", pokud na tom záleží.

jaja11
hodnocení

ráda si něchá poradit, ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]