Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás,
tvořím svojí první seminární práci na Vš, pracuji s informace ze zákoníku. Používám citace ze zákoníku a využívám k tomu tuto stránku citace.com/... Jiné knížky mají své ISBN, ale v tom zákoníku jej nemohu najít ale našla jsem to na internetu že je to ISBN: 977-1-02-82813-0 ale když jej vložím na stránky http://generator.citace.com/vytvoreni-citace?q=977-1-02-82813-0 tak mi to najde nějakou jinou knížku v němčině. Co mám dělat? potřebuji ocitovat několik paragrafů zákonu o nemocenském pojištění, ale nevím prostě jak na to. Pomůžete mi prosím?
Děkuji moc
Citujete-li zákony by podle mne mělo stačit uvést:
Zákon č. 187/2066 Sb., o nemocenském pojištění v platném znění, § xx
ISBN mají knížky, ne? Takže když uvedeš ISBN, myslíš tím, podle mne, to jedno jediné vydání jednoho vydavatele (nebo nakladatele?). Jenže to u zákona důležité není, důležité je to, co uvedla @ivzez, podle takovéhoto označení lze najít dotyčný zákon i v jiném provedení, ne jen jako tu jednu konkrétní knížku. A možná bych místo "v platném znění" uvedl něco jako "v platném znění ke dni x.x.xxxx", pokud na tom záleží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.