Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,syn si zlomil před 3 týdny ve školce nohu.Stalo se to při pobytu venku,kde si přisednul nohu při jízdě z klouzačky.Paní ředitelka u toho byla přítoma,v době,kdy k úraz došlo byla k synovi otočená zády,kde se věnovala jiným dětem.Sepsala jsem s paní ředitelkou hlášení o úrazu pro pojišťovnu,ve které je školka pojištěna.Předana jsem paní ředitelce kopie zdravotních záznamů.
Dnes mi paní ředitelka oznámila,že pojišťovna synovi nebude plnit,protože v době úrazu byl pod dozorem a proto je zproštěna povinnosti plnit odškodné.
Chtěla jsem se jen zepat,jestli je v tomto případě pojišťovna zproštěna povinnosti plnit pojistné.A na koho se mám v případě sporu s pojišťovnou obrátit.
Děkuji předem za odpověď. S.Páleníková
Pokud je to opravdu tak, tak je to pojištění k ničemu. Pokud je dítě pod dozorem tak neplatí, pokud není pod dozorem tak platí? Ale pokud dozor není, tak jak můžou vědět, jak a kde přesně se ten úraz stal? Nehledě na to, že nechat děti ve školce bez dozoru by mělo být snad trestný.
Mě se sice nestal úraz ve školce ale ve škole, každopádně při prokazatelném důkazu by pojišťovna měla platit (samozřejmě pokud nedělal blbosti a neudělal si to vlastní vinnou). Mě se to stalo v tělocviku, dělal jsem to, co nám řekla učitelka a spolužák mě omylem v zápalu hry zranil. Pojišťovna bez keců zaplatila (naštíplý prst na ruce).
Nejspíš bych chtěl vidět tu smlouvu s pojišťovnou a rozhodně bych se hádal se ředitelkou, protože evidetně něco zanedbala a zranilo se jí dítě.
U malých dětí nemusíte nic zanedbat a přesto se vám dítě samo zraní. Ale to ví každý, kdo měl někdy malé děti a také se o ně staral.
Došlo k úrazu ve školce = školka za něj má odpovědnost. Pokud mají špatnou pojistku a pojišťovna jim nic nedá, tak odškodné zaplatí školka.
Pokud má dítě svojí pojistku tak ta se k tomu přidá - u zdraví se plní z každé pojistky, ne pouze z jedné jako u škody na majetku.
mela jsem taky dite ve skolce,stal se mu tam uraz a normalne se to sepsalo,zaridilo a poslalo,urcite mate na to narok 100procent,to ani nevahejte,reditelka se vam jen vymlouva a chce se z toho vykroutit,kazda skolka ma pojisteni,a to je jedno,zda byla nebo nebyla otocena,to je jasny ze nemuze videt naraz vsechny deti najednou,proste rikam vam,MATE NA TO NAROK
Když nechce plnit pojišťovna, můžete zkusit ředitelku, jelikož zanedbala dozor. Nicméně taky nechápu účel pojištění a povinného, když to k ničemu není. Nepíšete jestli vy máte dítě nějak pojištěné, škodu můžete uplatnit i u své pojišťovny. Dcera měla namožený malíček z tělocviku a plnila jak škola - bez problémů, tak pojištovna z její pojistky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.