Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravděpodobnost - matematika

Od: ada88 odpovědí: 6 změna:

Prosím o pomoc s tímto příkladem. Děkuji.

Najdi součet, který padne při hodu třemi klasickými kostkami s největší pravděpodobností.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sisis*
hodnocení

0x
Soucet na kostkach maximalni deleno trema...tj 6
ada88
hodnocení

Děkuji, za odpověď, ale když jsem se snažila si rozepsat pod sebe všechny možné součty, tak mi vyšlo, že součet 6 vyjde 10x, zatímco např. součet 9 25x, je to určitě správný postup?

sisis*
Aha odpovedela jsem evidentne dost zbrkle..popremyslim a napisu:)
ada88
hodnocení

Tak po rozepsání mi vyšlo, že s největší pavděpodobností to budou čísla 10 a 11. Zajímalo by mě, ale jestli na to existuje i jiný, rychlejší, postup :)

Také jsem si udělal rozpis a vyšlo mě, že součet 12 lze získat 27 kombinacemi a součet 11 dostaneme 26 kombinacemi (pokud jsem neudělal chybu). Určitě existuje nějak seriózní výpočet, ale výpočty pravděpodobnosti jsem už bohužel zapomněl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]