Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: martin1547* odpovědí: 9 změna:

Měl bych otázku ohledně délky trvání statusu studenta.Jsem přijatý na Vyšší odbornou školu od 1.10 budu mít status studenta za semestr zaplatím 1500kč a moje otázka zní jak dlouho budu mít status studenta pokud do školy po přijetí již nepřijdu vyhodí mě až na konci semestru nebo ještě dřív?Mám brigádu a jde mi o slevu na dani a zaplacení zdravotního a sociálního pojištění.Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Pravděpodobně Vás vyhodí dřív.

Stát za studenty hradí zdravotní pojištění,

sociální pojištění nehradí za nikoho.

q
Těžko. Jak by na to škola přišla? I kdyby ve všech předmětech byla docházka povinná, stejně je možné, že je například student dlouhodobě nemocný a příslušné potvrzení teprve donese, takže o splnění nebo nesplnění podmínek nejde rozhodnout před koncem semestru.
uska*

Když to víte, tak proč se ptáte?

doplněno 27.09.15 07:17:

*pardon

q
Co prosím? Já se na nic neptám, naopak opravuju chybnou odpověď předchozího odpovídajícího.
iz*

Zjistěte si, jak je to s omlouváním nepřítomnosti,

potom opravujte "chybné odpovědi"!

doplněno 26.09.15 22:01:

Nebo máte pochybnosti ohledně zdravotního a sociálního pojištění?

V případě sociálního pojištění byste měla pravdu, zapomněla jsem zmínit státní zaměstnance.

Stát hradí sociální pojištění za své zaměstnance, za nikoho jiného je nehradí.

q
Shodou okolností o ukončování studia na VŠ a s omlouváním nepřítomnosti tamtéž něco vím, proto opravuji vaši chybnou odpověď. Je možná, že zrovna vy máte zkušenost s úplně atypickou školou, která se k tomu staví jinak než všechny ostatní, ale v tom případě je to výjimka a vy byste ji neměla používat pro formulování obecné odpovědi.

Tazatel studuje VOŠ. Ty jsou často při SŠ a k docházce se proto často staví podobně. Ivzez může mít pravdu.

q
Pravda, nedocenil jsem to "O" ve VOŠ. Omlouvám se všem, v první řadě ivzez.
x®

Vzdělávání na vyšší odborné škole se řídí školským zákonem 561/2004 a docházku na vyučování řeší § 98. Po 20 dnech nepřítomnosti se řeší absence.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]