Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zeměpis- studium na Vysoké škole

Od: dusansmitak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jestli lze na vysoké škole studovat zeměpis, kde bych se učil o zemích apod. Např. složení obyvatelstva ve Španělsku, tamní kultura, zvyky, města, přírodní památky apod.

Tohle zaměření by mě velice bavilo, ale bohužel jsem nic takového nenašel. Přihlásil jsem se teda na obor Regionální geografie, ale po pár dnech vím, že je to úplně odlišné od toho co jsem čekal. Věděl jsem, že to není stejné, ale opravdu mě zaskočilo množství matematiky a různých vzorců.

Myslíte, že je někdo obor, který popisuji výše? Popřípadě, jak se jmenuje?

Děkuji

Dušan Šmiták

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dokážete si představit povolání, pro které je potřeba znát to, co se Vy chcete učit?

Takovét znalosti většinou lidé získávají čtením a cestováním. V opačném sledu důležitosti, nejdříve cestování - řekne Vám vše o tom, co chcete vědět ;)

I pajďácký zeměpis je plný matematiky a dalších přírodních věd. Tak jako mě - češtináře - nikdo na VŠ neučil skloňování podstatných jmen, přesto jej musím umět, umět vysvětlit a naučit :-D

paw*
hodnocení

0x
Leda tak pajdak se zamerenim na zemepis. Ale vbzemaku je matiky celkem dost, oac je to dost potrebne pro kartografii.

kulisek*
hodnocení

0x

No, možná by k tomu, co popisujete mohla mít blízko třeba Kulturní atropologie, Etnologie nebo Kulturologie, nebo můžete zkusit studovat nějaký jazykový obor- třeba obor Španělský jazyk a literatura.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]