Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám přejít na jinou střední školu?

Od: seb* odpovědí: 4 změna:

Mám v posledním době dost velký dilema a to, přechod na jinou SŠ. Možná to není zas tak velký problém, ale už jsem nyní začátkem ve 3. ročníku, ale až teď si na maximum začínám uvědomovat: "Sakra, vždyť já s tímhle oborem nechci nic mít v budoucnu a ani mě to vůbec nebaví." U mě je problém, že mě tak nějak nic nebaví, natož rozhodovat o SŠ, ale můj obor se týká zrovna věci, u který by člověk neměl říkat: "To nějak udělám a pak něco ze mě bude, i když mě to nezajímá". Rodiče už jednou z toho nebyli nadšení, že chci přejít, ale nyní se s nima poradím znova, protože to fakt nedávám, ale proto vás prosím o radu co byste mi doporučili nebo jak by jste reagovali vy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, měla jsem úplně stejný pocity celou střední, nakonec asi rozhodlo to, že jsem školu tak nějak zvládala a v podstatě je jedno z jaké školy máš maturity, hlavně, že jí máš a pak se můžeš věnovat úplně jinýmu oboru. Vzhledem k tomu, že už si ve třeťáku tak bych neměnila, byli by to zbytečně ztracené roky. A na vysokou si můžeš vybrat obor, kterej ti už vyhovuje. ;)

seb*
hodnocení

Díky za odpoveď ale tak ztratil bych 2 roky a něco, je to sice škoda ale co dělat, když se člověk trápí a má depky. Kdybych udělal rozdílovky mohl bych alespoň do druháku. Třeťák bych moc neztratil. :)

Jo samozřejmě je to na Tobě. Já si tenkrát řekla, že to radši přežiju, než jít někam, kde ani nevím jestli bych nepropadala a neměla prospěchový problémy a nakonec i maturitu jsem dala takže takhle zpětně jsem ráda, že jsem nešla jinak. Stejně bych opět nevěděla, stejně jako když jsem se přihlašovala ze základky.

joudic*
hodnocení

0x

jsem agroekonom *smich* (stredni skola, a nebavilo me to (puvodne jsem chtel pokracovat na veterinu)) a uz 15 let delam 2D a 3D grafiku a artdirectora v ruznych casopisech a projektech + programovani v nekolika jazycich atd... at uz to nevypada jako honeni si trika, proste diametralne odlisny obor. Zkratka takovy motivacni priklad, ze to jde. V zivote je skola v mnoha oborech takrka bezcenny papir... tim chci rict, ze je asi lepsi si to odsedet, zalezi na vas, co chcete delat v zivote a jestli je lepsi nekam prejit atd (dle oboru)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]