Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám říct rodičům o špatných známkách?

Od: anonymka111 odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

jsem celá nešťastná! Teď jsem doma a za chvíli přijdou rodiče domů. Dostala jsem z jednoho předmětu tři pětky a to i do ŽK! Řekli mi že za každou špatnou známku mi dají velký trest. Jenže já mám rovnou šptaných známek několik a nevím jak jim to mám vysvětlit. Když jim to někdy o špatných známkách říkám v klidu, tak hned na mě začnou křičet :"-(

Moc potřebuji pomoc! Jo a stoptocentně mám počítač zabavený na šest měsíců a další elektroniku včetně TV. Možná mi dají i domácí vězení a pár facek :((( Nikdy jsem tolik špatných známek na jednou nedostala...takže se bojím na jejich reakci!

Prosím poraďte a rychle :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj. Už se stalo, rodičům to řekni a jejich reakci holt musíš přečkat. Známky si opravíš a když rodiče budou vidět snahu, jistě k tomu přihlédnou. Pokud Ti ten daný předmět dělá problémy, co zkusit doučování a máknout? Pokud nejsi flink a nenosíš špatné známky pravidelně, pak i k tomu by mohli rodiče přihlédnout. Držím palce a dej vědět, jak to dopadlo.

anonymka111
hodnocení

Děkuji za radu a můžu říci že takovéto známky dostávám minimálně jinak jsem spíš průměrná.

Po pravdě mi dělají problémy celkem tři předměty, ale jinak se snažím učit na každý předmět nejméně půl hodiny.

A určitě napíšu jak to dopadlo. Myslím že sem napíšu nejspíš až pěkně za dlouho protože trestu se stopro nevyhnu :(

iz*
hodnocení

1x

Tři nedostatečné v jednom předmětu

během necelých tří týdnů mi přijde celkem dost.

Za co ty pětky byly (třeba na něco přijdeme)?

Nepodcenila jsi něco? Jak se do školy připravuješ?

Co znamená "Snažím se učit"?

hodnocení

0x

Co se stalo, to se stalo - už to nevrátíš. Co ale můžeš změnit je to, jaké ty známky budou příště. Přijdi na nějaké řešení, od rodičů si vyslechni, co musíš, a pak se přičiň o to, aby se to už nestalo. A jak jim to vysvětlit? Pravdivě. Co se stalo, že tam ty kule jsou? Neučila ses, špatný den, nejde ti předmět celkově, nerozumíš konkrétní látce?

Každý někdy udělá chybu, popř. víc najednou - ale je třeba se z nich poučit, o tom to celé je.

asd1
hodnocení

0x

Ahoj, (smutná ubrečená) dostala jsem tři koule. Teď se to snažim naučit abych si to opravila, ale nejde mi to. můžeš mi s tim pomoct?

pohanka*
hodnocení

0x

Křik můžeš pustit druhou stranou ven, pokud padne facka, je to horší, děti by se neměly za známky bít. Ty si řekni sama pro sebe, proč ty kule jsou. Můžeš za ty? Nebo nezvládáš učivo a patříš do zvláštní školy?

Pokud si myslíš, že jsi jenom lempl a neučila jsi se, tak přijmi trest a každý den si řekni, že dvě hodiny se budeš učit a dvě hodiny sportovat, když nebude přístup na internet.

Za půl roku budou známky jistě lepší a tvoji postavu budou holky závidět. Určitě i známka z TV bude výborná.

Ten nával negativních emocí od rodičů budeš muset zvládnout, nikdo to za tebe neschytá.

Kdyby jsi měla moc velký strach, zavolej na linku důvěry dětem, snad se odborníkům podaří lépe pomoci.

hodnocení

0x

O jaké předměty jde?

bruno*
hodnocení

0x

No, možná ten zákaz internetu bude na místě, protože mu věnuješ přespříliš času místo škole. Nevěřím, že jsi hloupá a nechápeš učivo. Snad na facky nedojde, pokud slíbíš, že to napravíš a později slib splníš. Taky nevěřím, že by tví rodiče byli tyrany, myslí to s tebou dobře. Mám despekt vůči dospělým lidem, co dělají ve psaní hrubky a neumí základní aritmetiku*plac*

lidus*
hodnocení

0x

Normální rodiče své dítě znají a ví co od něj mohou čekat. Pokud máš běžně lepší výsledky, tak jsi holt někde udělala chybu nebo se vůbec neučila. Za mého dětství žádné tresty za školní výsledky maminka nedávala, špatná známka šla vždycky opravit a za poznámku byla facka a hotovo. Potrestat dítě nějakým "zarachem" to trestám sama sebe, že děcko otravuje doma. Z jednoho předmětu 3x 5, to vidím jako totální selhání v pochopení látky. Přece i když se vůbec neučím, něco mi v hlavě zůstalo z výkladu učitele a na 3-4 to uhraji.

ogone
hodnocení

0x

Nedočetl jsem se typ školy ani ročník. Každopádně je září a je dost času najít řešení vedoucí ke zlepšení.

julie*
hodnocení

0x
Dobrý den, moc mě trápí, že jsem dostala čtyřku z matiky a to ze čtvrtletky! A to mi trojka utekla jen o tři body. Jenže máma to nepochopí a já se jí to bojím říct. Trápí mě svědomí, prosím, potřebuju pomoc! Máma se bude dívat do elektronické žákovské a zabije mě ještě víc když se dozví, že jsem jí to neřekla. Moje sestra vždy dostávala dobré známky a já si přijdu jako že jsem pro rodiče sklamání. Předem děluji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]