Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubor v PDF formátu - upravení, uložení

Od: pdfformat odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřebuji poradit se dvěma věcmi:

- mám vytvořit dokument, který mám ale odevzdat v PDF formátu. Je možné si jej připravit např. ve Wordu a při ukládání se mi třeba zobrazí "převést do PDF" nebo jinak?

- mám tu vzorový dokument, který je také v PDF formátu, otevírám jej programem Adobe Reader, ale když jej chci nějak upravovat, tak mě to ihned odkazuje na nějaké placené verze, nebo oddělení prodeje. Jde to provést nějak zadarmo.

Mohu ten daný dokument vytvořit přímo v Adobe Readeru a případně jak, s tím, že mám v počítači tu verzi zadarmo a nechci nic platit?

Děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Převod do PDF funguje dobře, jak na to už Vám poradili.

Já jen připomenu, abyste si dokument před převodem uložil

pro případné opravy jako dokument Word.

(Převod z PDF zpět do Wordu už tak úspěšný nebývá.)

hodnocení

2x

Jak zde zaznělo, word umí převádět do pdf (print to pdf, v některých verzích export do pdf), ale není jediný. Umí to také openoffice.org, což je vlastně free ekvivalent wordu (a umí číst i wordovské soubory a exportovat soubory do pdf, do wordu) a existuje řada "virtuálních tiskáren"jako bullzip, pdfCreator a řada dalších – google poradí.

K převodu z pdf do textových souborů lze použít samozřejmě placenou verzi adobe, nebo některé online či cloudové konvertory, některé jsou ochotny zdarma konvertovat jen omezené rozsahy (něco uvedla @elisa24, zkuste zamzar, nebo cloudový konvertor na adrese cloudconvert.com (convert anything/.... Také lze použít STDU viewer, který je pro mekomerční využití zdarma a lze ho stáhnout například na Slunečnici. STDU je univerzální čtečka zvládající mnoho různých formátů a obsahuje též možnost exportu do textu, ovšem jako hladký text se ztrátou veškerého formátování, které byste si musel zpětně ručně doplnit pode pdf originálu.

hodnocení

1x

word - print to PDF

doplněno 17.09.15 18:28:

tisk do PDF znamená převod do PDF...

doplněno 17.09.15 18:35:

Pokud nemáte tu možnost, stáhněte si např. PDFcreator slunecnice.cz/...

pdfformat
hodnocení

Ahoj, díky, ale pro upřesnění - nyní nepotřebuji tisknout, ale potřebuji převést do PDF přímo v počítači a pak to elektronicky v tom PDF potřebuji nahrát do našeho systému. Tisknout nyní nebudu nic,

Zmíněný PDFcreator se chová jako virtuální tiskárna. Zpracovaný soubor je pak možné uložit na disk ve formátu PDF, nejen vytisknout. Výhodou je, že vzhled výsledného pdf je možné předem zkontrolovat v náhledu ve Wordu nebo Excelu.

honza009
hodnocení

1x

český MS Word: Uložit jako -> Formát PDF.

Ale pozor - ne všechny verze wordu to umějí. Pak existuje možnost nainstalovat si driver "jako tiskárny", který místo tisku vytvoří grafický PDF soubor (ale to nemusí splňovat podmínky zadání) - zkuste v googlu "print to PDF" - jsou tam desítky možností.

hodnocení

1x

Tady jde převádět online

convertonlinefree.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]