Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co studovat Finance nebo

Od: anonym89 odpovědí: 2 změna:

Ahoj uvažuji o kombinovaném studiu na Vysoké škole. V podstatě vím co chci studovat, ale stále slyším, že ekonomické obory nemají uplatnění. Konkrétně bych chtěl jít studovat Účetnictví a daně nebo Finance vystudoval jsem obchodní akademii a účetnictví mě dost bavilo, chápal jsem souvislosti atd.

Technika bohužel odpadá nějak k tomu nemám vztah a nejsem manuálně zručný, i když z techniky mě zaujal obor Systemové inženýrství v průmyslu přišlo mi to jako kombinace techniky a ekonomiky a celkově financí, ale nechci šlápnout vedle.

Co se týče matematiky, tak je to spíš nutné zlo. Ne že by mi vyloženě nešla, ale kolikrát nechápu proč to má být zrovna takhle, potřebuji věci vidět v širších a praktických souvislostech. To jsem bohužel kolikrát u matematiky nenašel. Ale co se týče finanční matematiky, tak s tou problém nemám.

Co se týče oblíbených předmětů tak ty asi nemá smysl moc zmiňovat, protože ty jsem zmínil, zbytek by byl ze ZŠ a to asi nemá moc velkou váhu. :-D Tam mě právě bavila chemie, přírodní vědy, zeměpis a historie.

Mezi mé koníčky patří: cestování, IT, příroda, historie, rád poznávám nové lidi, myslím že jsem dost komunikativní.

Co byste si vybrali vy ke studiu obor který Vás baví, ale je v něm horší uplatnění nebo obor v podstatě pro Vás uplně nový ale s možností lepšího uplatnění? Nebo byste se snažili najít nějaký kompromis?

Děkuji za vaše rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, co zkusit něco ohledně těch informačních technologií, když Tě baví? Tam bys s uplatněním jistě problém neměl...

Ten Tvůj obor také nemusí být špatný, sice je pro Tebe nový, ale zjisti si o něm více informací a zkusit jej můžeš, kdyby Tě opravdu nebavil, můžeš zkusit něco jiného.

Pokud Tě baví ekonomika, tak se toho neboj a také do toho jdi, sice uplatnění možná trochu horší, ale spíše jde asi o to, na jaké škole budeš studovat a jaké máš v tom oboru předměty. Naše VŠ tvrdí, že uplatnění jejích absolventů Bc. studia je kolem 90% a jedná se převážně o ekonomické obory, tak bych to tak černě neviděl...

anonym89
hodnocení

IT mám spíš jako koníčka, myslím si, že už trh je více méně jimi taky přesycen. Dělá to kdejaký fanda, tak nevím jestli bych našel uplatnění. Navíc pokud bych chtěl spojit IT s ekonomikou tak mám strach, že by se mě nebyl dobrý expert na ekonomiku ani na IT. A vyloženě jen diplom nechci. Ano baví mě právě účto, tam si myslím, že uplatnění ještě celkem je, proto zvažuji buď učto nebo podobný i když těžší obor finance.

Co se týká toho technického oboru tak ho určitě nezavrhuju. Jen díky tomu že je to v podstatě mladý obor není tolik informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]