Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jaké skupiny dělí soustava SI fyz.jedno.?

Od: al odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
píšu domácí úkol z fyziky a nemůžu dohledat odpověď na jednu otázku. Mohl by mi prosím někdo poradit?

Na jaké skupiny dělí soustava SI fyzikální jednotky?

Nemůžu to přesně najít. Napadá mě jenom na jednotky základní a odvozené, ale to bude nejspíš pěkná blbost.

Ještě mam dvě nevyřešené otázky a nemůžu nikde najít odpověď, hledala jsem i na zahraničních webech, tak to jen chci zkusit, kdyby náhodou někdo věděl.

Kdy a kým byla SI přijata na našem území? - Vím, že byla přijata v roce 1980, ale nemůžu dohledat kým.

Jak se nazývá regionální metrologická organizace pro Evropu, kdy a kde byla založena a kde sídlí? - Našla jsem, že je to organizace EURAMET (EURAMET e. V.) a byla založena v roce 1938, ale kde byla založena a kde sídlí vůbec nevím a neumím to najít. Jen jsem našla, že v Irsku mají sekretariát.

Děkuju moc. Rozhodně nechci, aby za mě někdo dělal domácí úkoly, měli jsme přes 15 otázek a na tyhle jsem nedokázala najít sama odpověď, tak kdyby někdo měl aspoň ponětí, kde hledat, budu moc ráda. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Máte pravdu, hlavní, odvozené, vedlejší, atd.. viz labo.cz/...

alsie
12.09.15 14:47
hodnocení

Děkuju. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]