Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mongeova projekce - zakreslení bodů

Od: keska1 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

prosím Vás,

už nějaký čas, luštím kešku geocaching.com/... pátrala jsem na internetu, jak postupovat. Vím, že ta projekce se skládá z 3 bodů kartézské soustavy (x,y,z)

Ale já prostě neumím zakreslit tu soustavu a něják začít? Mám tím na mysli, jestli si nakreslit tuto soustavu (viz obrázek monge) a do ní kreslit jednotlivé body, např ta 1 (6,1,0)? nebo jak?

Hledala jsem na internetu jak zakreslovat ty body, ale na nic jsem nepřišla, možná to někdo z vás umí a zkusí mě nakopnout, chci to pochopit ale potřebuji trochu pomoct.

Děkuji moc za vaše rady

Mongeova projekce - zakreslení bodů

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

0x

jo,máš pravdu,z toho odkazu moc nepochopíš, tady uvidíš,ja to/... a tady je podle mne/... ...

...důležité je pořadí souřadnic: Tedy bod B [xB,yB,zB]

6...naneseš na ose x;1...na ose y;a z průsečíku vyneseš výšku na ose z...v tomto případě 0

doplněno 08.09.15 21:15:

snad to pochopíš z prostorovýho vyjádření:

doplněno 08.09.15 21:16:

promiň,1 má být červená a 6 zelená...

Mongeova projekce - zakreslení bodů #2
keska1
hodnocení

moc děkuji, nachystám papír a vyzkouším ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]