Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zase ta rovnice

Od: kolac* odpovědí: 4 změna:

ahojda všichni už po několikáté to počítám a za boha nemohu dojít ke zprávnému výsledku :/

příklad: 3*(x+1)2+(x+4)3=101+(x-3)3 výsledek x=5

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ver98
hodnocení

2x
Ahoj, nemáte špatně zadání? Počítala jsem jednou stejný příklad a v závorce bylo (x-4)3 a ne (x+4)3, výsledek mi poté vyšel 5.

nesmysl
hodnocení

0x

Buď špatně zadání, nebo výsledek. Z hlavy vidím pravou stranu rovnice s použitím x=5 jako 109 ale levá strana je mnohem víc

hodnocení

0x

Nyslím, že ver98 má oravdu. Ostatně, když znáte očekávaný výsledek, nic vám nebrání provést zkoušku. Zjistíte, že s vaším zadáním vám zkouška nevyjde, zatímco s tou navrhovanou opravou ano.

Jinak tato rovnice, byť na první pohled kubická, se po umocnění změní na kvadratickou rovnici a doufám, že tu byste cpočítat uměl, takže chyba opravdu nebude ve vás, ale v zadání.

kolac*
hodnocení

tak to bude asi ten problém proč jsem se nemohl dokopat k výsledku mos děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]