Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte z Matikou?

Od: beruna* odpovědí: 8 změna:
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x

Zdravím, úplný základ je pořadí matematických operací, tj.:

1.) závorky (úpravy; a to kulaté, hranaté a pak složené)

2.) mocniny a odmocniny

3.) násobení a dělení

4.) sčítání a odčítání

U výše uvedeného příkladu bych nejdříve upravil mocniny u jednotlivých prvků (viz dané pravidlo např. u prvního -1*(-3)=3). Až to bude upraveno, tak jednoduše otočíme druhou závorku (dělení zlomků). Poté krátíme, pozor mocniny při dělení odčítáme; pozor na znaménka. mělo by vyjít: b5d8/a či úprava na řádek a-1b5d8 ;), ;). Z toho plyne, že máte pouze chybičku ve druhé úpravě v mocnině 3, kde chybí mínus!, pozor na ně.

beruna*
06.09.15 11:34
hodnocení

děkuji :)

trtr

provedena oprava níže!, tak ať je kdyžtak jednička. :), :)

figurek*
hodnocení

0x

hmmm. Je to dost let co jsem tyhle počty nedělal, tento výpočet jsem jen tak hokus pokus nahodil, spočítal jsem ty dva zlomky a pak je vydělil mezi sebou. Vyšlo mi něco úplně jiného.

doplněno 06.09.15 15:51:

bože můj lidi. Hodnoťte si ty vaše odpovědi méně nápadně.

Poradíte z Matikou? #2
trtr

ach ta neděle, sám jsem udělal chybu *hi* , mělo by to být a-1b-1d8 na řádek, omlouvám se. Ještě to porovnejte se spolužáky. ;), ;)

trtr

něco špatně? já se nechválím, jen při kontrole jsem našel chybu, nejsem tady ani registrován

Tomu dodatku nějak nerozumím; co tím chtěl básník říci?

hodnocení

0x

Správně to má trtr, tedy nakonec, po opravě. Figurek to má dobře skoro do konce, ale v předposledním výraze udělal chybu a tak jeho podtržený výsledek je špatně. Tedy, správně je (zapíšu to ještě jinak) zlomek. který má v čitateli d^8 a ve jmenovateli ab.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]