Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu

Od: petulinka odpovědí: 3 změna:

Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat jestli náhodou někdo neví toto... Chci přejít na jinou školu (střední škola), protože na mé škole mi nevyhověli s IVP ze zdravotních důvodů protože máme blbého ředitele, už mi psali mail at přijdu podepsat ukončení studia ,,jakože mě chtěj vyhodit ze školy,, ale já si hledám jinou školu na kterou chci přestoupit. Už mi odepsali ze 2 škol abych se tam zastavila a že se domluvíme, ale chci si rozmyslet na kterou půjdu. Mohou mě z mé nynější školy vyhodit a ukončit mi statut studenta aniž bych tam byla podepsat papíry? (ve škole jsem nebyla měsíc byla jsem po operaci) Nerada bych byla odproštěna od statutu studenta jen kuli tomu že mi trvá než si najdu jinou školu. Vyhodí mě bez podepsání papírů nebo ne?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 04. 10. 2015 21:19:59

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Petulinko, ředitel který poznal, že se flákáš místo chození do školy, není "blbý".

Je to naopak dobrý ředitel, který situaci řeší tak, jak mu předepisuje zákon.

Na toto téma je tu v posledních dnech několik otázek, předpokládám, že tvých.

Už sis pročetla odkazy z odpovědí?

____

Žáci (o studenty by šlo až na VŠ) mají nejen práva, ale i povinnosti. Žáci SŠ nemohou "přestat chodit do školy, protože do ní z osobních důvodů chodit nechtějí", aniž by se v předepsaném termínu omluvili. Nejsi-li omluvena a nedoručíš-li škole v termínu stanoveném ředitelem školy řádnou omluvenku, přestaneš být žákem školy. Nejde o vyhození ze školy, ale o zanechání studia (na to máš samozřejmě právo). Nedoručíš-li včas omluvenku, přestaneš být žákem školy i v případě, že ve škole nic nepodepíšeš.

Status studenta ztratíš v okamžiku zanechání studia. Do osmi kalendářních dnů se budeš muset přihlásit u své zdravotní pojišťovny jako OBZP a pokud studium ukončíš během října, budeš muset od listopadu začít hradit zdravotní pojištění (1.242 Kč měsíčně). Pokud bys v průběhu října nebo listopadu nastoupila do nové školy (ale to bys do ní musela chodit), nemusela bys zdravotní pojištění platit – za žáky SŠ hradí pojistné stát.

____

Podle mne bys měla hledat a řešit příčinu – důvod, proč nechceš chodit do školy. Nevyřešíš-li příčinu, může se situace se zanecháním studia v krátké době opakovat v nové škole. Možná by to chtělo rovnou hledat školu, která umožní IVP od data přestupu – ale nevím, jestli to některý ředitel umožní...

Nechceš nám napsat důvod/příčinu? Společně bychom mohli na něco přijít.

ctenar*
hodnocení

0x

Nutnost podpisu jsem nenasel.

Neptala jsi se nahodou na to same pred par dny?

Nevim, proc to nemas radne omluvene, kdyz jsi byla na operaci. Jestli se necitis jeste dobre, tak ti to muze doktor potvrdit.

Kdyz nebudes chodit do libovolne skoly bez omluvy nebo bez duvodu, tak te vyhodi vsude. To je zakon.

Co takhle prerusit docasne skolu?

buss
hodnocení

0x

Už jsi četla dokumenty školy, které máš znát? Podívej se i do školského zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]