Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění verše na vynechané místo

Od: elisa24® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nemohl byste mi prosím někdo poradit, jak poznám, který verš se hodí na vynechané místo? Podle rýmu se tam hodí všechny a podle rytmu a obsahu to nepoznám - obsahově bych vyloučila možnost d, rytmicky bych řekla, že by to mělo být b.

Správná odpověď je c.

Děkuji

Doplnění verše na vynechané místo
Doplnění verše na vynechané místo #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Uf, taky mi to dalo zabrat. Spíš ale proto, že jsem přehlédla, že uvádíte správnou možnost. Až když jsem si ujasnila, že se mi tam nejvíce hodí c, jsem si toho všimla :-D

Je to proto, že se pojednává o zvonu. Jen zvon burcuje svět svým hlasem nábožným. Ale ten následující verš tam působí docela zmatečně, přirovnání k válečníkovi... kdyby v d) nebylo "ospalým", tak bych tipovala tuto možnost.

Oba máte pravdu. Je to Baudelaire &ndash/..., případně spleen, Květy zla. (Tohle je, pravda, trochu podvod, ale když už to máte vyřešeno, potvrzení od strejdy Google se hodí, ne?

28.08.15 18:10
hodnocení

Děkuji

xy
hodnocení

3x

Tedy, zvon že by se chtěl stát květem omamným :) no, to mi teda k zvonu moc nesedí . K zvonu mi na první pohled bez přemýšlení, padne ( i rytmem ) ten verš b) . Zvon a jeho nábožný hlas. To se mi k sobě hodí víc než zvon a jeho ospalý zrak (? )

No ale to přeci naufragio říká a elisa to uvádí jako správné řešení, Jen pozor na správné přiřazení písmen k navrhovaným veršům.

xy

máte pravdu, přepsala jsem se, verš c) :)

hahanaj*
28.08.15 18:25
hodnocení

0x

c

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]