Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gymnázium v Ostravě

Od: neria odpovědí: 3 změna:

Nevím na jakou střední školu (Ostrava - Poruba) jít. Všichni mi radí gympl, ale nevím jaký. Wichterlovo, Olgy Havlové? Hlavně ne nějakou jazykovou školu. Nebo mám zkusit něco úplně jiného?

Vůbec nevím, co chci v dospělosti dělat. Hlavně se chci uživit.

Baví mě matematika, jako koníček pak čtení, psaní, psychologie, chtěla bych umět latinsky, jinak ve škole mi jde celkem všechno, na jazycích pracuju. Nemusím dějepis a nechci ani na zdravku.

Ocením jakoukoli radu nebo názor na gympl v Ostravě nebo nějakou školu, která by mě mohla bavit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tttttt*
hodnocení

2x

Ahoj,

sám jsem studoval na GOH a při při překonání vnitřní nespokojenosti s některými věcmi, které jsou však nakonec všude a vždy si je na co stěžovat bych ti toto gymnázium vřele doporučil! Nepíšeš jestli jde o 8 nebo jen 4 leté studium, já studoval od primy, takže 8 let.

Profesoři jsou přátelští. ZSV se učí relativně kvalitně, psychologii se tedy naučíš, tuším, že v kvintě? Latina se vyučuje jako volitelný seminář v posledním roce, tedy se něco naučíš, ale nečekej zázraky a plynulou mluvu, každopádně si myslím, že s vedením a panem Rakem (učí latinu externě) naleznete možnost, jak se ji naučit ještě lépe třeba ve volném čase. Čeština skvělá, výborní a zábavní učitelé. Na angličtinu doufej v paní Dostálovou, je přísná, ale naučí tě toho tolik, že ji budeš ještě dlouho milovat, na maturitu tě připraví už do března, takže si ji nemusíš skoro ani opakovat:) a nakonec je taky přátelská a dá se s ní mluvit, jen na tu angličtinu nesmíš kašlat a aspoň se snažit. Paní Velkoborská také učí angličtinu na špičkové úrovni, třeba, že není tak přísná, pokud máš zájem budeš mít takovou gramatickou i slovní zásobu, že se budeš divit. Vyber si španělštinu za druhý jazyk, pomůže ti to s latinou aa naopak, principy jsou velmi podobné, paní Arencibia je úžasná učitelka, vždy pozitivní, ví, co dělá a skvěle naučí. Dějepisu se asi nevyhneš, ale pokud nechytíš paní Jarzynovou, která jej bere velmi vážně, nějak jím prokloužeš, ale pokud budeš mít zájem, vše důležité se dozvíš. Co se chceš učit více a na maturitu si vybereš do seminářů, takže si částečně sama vybereš. Jestli máš ještě jiný dotaz, rád zodpovím:)

a omlouvám se, že píši "jako pro ženu", ale z dotazu není poznat, zda jsi holka nebo kluk:D ale psychologie a literatura baví většinou asi holky..

neria
hodnocení

Děkuju za odpověď. Moc si mi pomohla. :)

Na GOH jsem se bála, že bude slabší úroveň než třeba na Wichterleho gymnáziu (chodí tam všichni "ti chytřejší" od nás ze školy), ale podle toho co píšeš se asi bát nemusím. :)

Jinak jde o 4 leté studium a opravdu jsem holka. :).

Ještě jednou moc díky.

doplněno 02.09.15 13:56:

Omlouvám se za chybu. "Moc mi pomohla." :)

tttttt*
Nemáš za co,
GOH má stejnou, ne-li minimálně v některých ohledech lepší úroveň jako Wichterle, ale to já těžko můžu posuzovat, musel bych vystudovat obě školy, stejně jako nikdo nemůže jen tak tvrdit, že je lepší Wichterle:) Úspěšnost u maturit je téměř 100%, zrovna letos bohužel byl tuším jeden neúspěch u státního testu z češtiny o pár bodů, shodou okolností zrovna u 4. ročníku (takže 4 leté). Nechci Tě strašit, ale jde vidět rozdíl mezi těmi, co studují osmileté a těmi, co čtyř. Netvrdím, že by byli všichni na osmiletém globálně inteligentnější a chytřejší, to je hloupost, každý má své mezery a jde/baví jej něco jiného, takže na všeobecném gymplu to jde vidět na rozptylu známek a takových, kterým jde vše naprosto dokonale je málo. Pravdou bohužel je, že ti, kteří mají oproti základce zvýšený přísun vědomostí, když to řeknu tak hloupě, o 4 roky dříve více opakuji, kdežto ti čtyřletí to často slyší poprvé... To, jestli pro tebe bude gympl jednoduchý nebo peklo, záleží, jak kvalitní výuku jsi měla před tím, ale to lze těžko poznat dříve, než tam budeš. Nechci tě strašit, jestli se chceš naučit latinsky, asi budeš studijní typ, aspoň trochu, takže to zvládneš a můžu říct, že vím, že profesoři berou ohled, minimálně v prvním ročníku, že nejsou všichni ve všem srovnaní a někdo ví víc o tomhle a někdo o tamtom... Pokud zatím nevíš, kam jít dále, je to nejlepší volba, připraví tě na libovolnou školu, jen počítej, že se nezbavíš některých předmětu, které by jsi na odborněji zaměřených školách neměla... Taky je pravda, že například v prvním ročníku LF je mnoho studentů zdravky, ale v druhém je většina z gymplu... Proč, si domysli sama.. Je pak škoda, že takoví, kteří to pak často sami vzdají zabírají u přijímaček místo těm, kteří hold něměli detailní vyuku o hematokrytu apod. a test napsali úspěšně, ale ne dost dobře. Přenést se to jistě dá i na jiné obory..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]