Nejste přihlášen/a.
Ahoj otázka je vlastně už napsána v předmětu, mám šanci se dostat na medicínu z obchodní akademie? Má vůbec cenu to zkoušet?
Nemůžu vědět, jaké máš znalosti, ale kdybych vzala tak obecně lidi z obchodky tak nevím, nevím... Já jsem letos vyšla gympl, kde do nás ty přírodní vědy hustili vrchem spodem. Z naší třídy se hlásilo dobrých 13 lidí na medinu a dostali se 3. Tím samozřejmě neříkám, že nemáš šanci, ale je potřeba vědět, že to opravdu není jednoduché se tam dostat. Určitě bych to zkusila, ale raději si najdi i školu, která pro tebe bude jistou zálohou..
Dobrý den, Klepi. Když uděláte přijímací zkoušky na medicínu, tak ano, máte šanci se tam dostat... Už jsme to společně rozebírali v jiné vaší otázce. Musíte být velmi dobrý, spíš tedy výborný v chemii, fyzice a biologii. Pravděpodobně vás tyto předměty na obchodní akademii neučili. Takže vám zbývá jen samostudium. Ale nic není nemožné. Vše máte ve svých rukách a já vám nebudu psát, že nemáte šanci. Protože tu šanci máte. A pokud je vaším snem být lékařem, je nanejvýš dobré jít za tím. Nejspíš ale budete muset v nastávajícím maturitním ročníku, co vás čeká, napnout všechny síly. Ale nakonec - to byste měl už pak jako předpřípravu na medicínský život. Protože medik - ten se jen učí. Učí. A učí. Pořád. Kdo nezažil, neuvěří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.