Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod ćísla na logaritmus

Od: filipino28391 odpovědí: 6 změna:

dobrý den, potřeboval bych poradit s takovou maličkostí .. jak převedu číslo (2, 3, 4, 4895) na logaritmus o libovolnym zakladu (5, 6, 7, 6215)?

myslim že Log55 by mnělo být 1 ( pokud se pletu tak o logaritmech už nic dašího nevym :D ) tak kdybych dal 7Log55 tak by to mnelo byt 7 a Log557 by mnelo bejt to samí, ale to je jen z mí hlavy a nejsem si jistej jestli to není úplná kravyna :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tady jde spíš o to, rozmyslet si, co vlastně úloha požaduje. Ty vztahy, které uvádíte, jsou v pořádku, ale speciálně ten první vztah odpovídá spíš na otázku, jak vyjádřit 7 tak, aby se v tom vyjádření objevil logartmus. Spíš bych předpokládal, že máte odpovědět na otázku, čeho je logaritmus číslo sedm, čili řešit rovnici Log x = 7 (vynechal jsem základ, a to schválně, jednak proto, že se mi to nějak blbě zobrazuje, a jednak i proto, že v úloze je "při libovolném základu"; tak si třeba předstate. že je tam základ 5; pak je řešením x = 5^7, což je ten váš druhý výraz.

A prosím, nezlobte se na mne, ale dbejte taky na pravopis. Třeba "kravyna" je opravdu kravina.

filipino28391
hodnocení

moc dekuju za odpověď (pomohlo mi to) a ze ten pravopis se omlouvám, já jsem zvyklej psát na internet ve zkratkách bez háčkú a čárek a kde je jaký I/Y si hlavu nelámu tak tady sem se snažil aspoň sem tam ňejakej ten háček přidat a pár chyb jsem opravyl než jsem to sem vložil ale jak nejsem zvyklej tak mi to pŕes klávesnici moc nejde ( zkusím se polešit) ;)

Vpořádku, mylel jsem to jako radu. A pokud se v budoucnu na ty chyby soustředíš, tak ono se ti to vrýtí, prostě se ti to zadře pod kůži.

Když někdy budeš na pochybách, jak je to které slovo správně, můžeš se podívan na internetovou přír/...

filipino28391
hodnocení

děkuju moc, teď si ještě nejsem jistej s převodem na dekadickej logaritmus .. třeba u 3 → je to Log10103?

takže Log101000?

18.08.15 12:44

Ano

radd
hodnocení

0x

ňejakej ten háček přidat a pár chyb jsem opravyl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]