Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitostí a alkoholu

Od: kecerad odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o rady ohledně výpočtů daně z nemovitostí a alkoholu. Mám v sešitě několik příkladů, ale ne všechny chápu a nevypočítám je správně, a to i když používám daňové zákony. Mám v tom prostě docela zmatek.

Potřebovala bych např. vědět, když se počítá daň třeba z dílny či sauny apod., tak zda se výměra dílny po odečtení 16 (pokud má výměru více než 16 m²) vždy vynásobí koeficientem dle počtu obyvatel a číslem 2 (dle daň. zák. 2 Kč za 1)? V některých příkladech se to totiž násobilo obojím, někde jen koeficientem a někde jen č. 2.

Dále nevím, když mám dům, či pozemek, zda se výměra vynásobí koeficientem dle počtu obyvatel a zároveň i koeficientem stanoveným obcí (např. ho zvýšila či snížila o 1 stupeň). Nebo jen tím stanoveným obcím. Zas to mám někde obojím a někde jen jedním, a to i když ho obec měnila.

Pak ještě, jak je to s garáží, násobí se č. 8 a ještě č. 2 a koeficientem dle počtu obyvatel? Nebo jen tou 8?

A dále bych potřebovala polopaticky vysvětlit, jak se počítá daň a spotřební daň z alkoholu. V daňových zákonech jsem jen našla jakou částkou mám násobit např. 40% alkohol a jakou šumivé víno, ale dále nevím, co s čím násobit, clo a DPH, jak za sebou a co s čím pak sečíst apod...

Hledala jsem na internetu, ale moc mi z toho nic nepomohlo.

Asi jsem to, bohužel, nenapsala moc srozumitelně, takže kdyžtak dovysvětlím, ale každopádně předem moc děkuji za pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Krásný příklad na výpočet SPD a DPH v odkazu: finance.cz/...
DPH se počítá ze základní ceny lahve plus SPD. Je to taková daň z daně..

x®
hodnocení

0x

Správně má být "daň z nemovitých věcí"(do roku 2014 "daň z nemovitostí"). Vše je srozumitelně vysvětleno pokynech k vyplně/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]