Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o rady ohledně výpočtů daně z nemovitostí a alkoholu. Mám v sešitě několik příkladů, ale ne všechny chápu a nevypočítám je správně, a to i když používám daňové zákony. Mám v tom prostě docela zmatek.
Potřebovala bych např. vědět, když se počítá daň třeba z dílny či sauny apod., tak zda se výměra dílny po odečtení 16 (pokud má výměru více než 16 m²) vždy vynásobí koeficientem dle počtu obyvatel a číslem 2 (dle daň. zák. 2 Kč za 1m²)? V některých příkladech se to totiž násobilo obojím, někde jen koeficientem a někde jen č. 2.
Dále nevím, když mám dům, či pozemek, zda se výměra vynásobí koeficientem dle počtu obyvatel a zároveň i koeficientem stanoveným obcí (např. ho zvýšila či snížila o 1 stupeň). Nebo jen tím stanoveným obcím. Zas to mám někde obojím a někde jen jedním, a to i když ho obec měnila.
Pak ještě, jak je to s garáží, násobí se č. 8 a ještě č. 2 a koeficientem dle počtu obyvatel? Nebo jen tou 8?
A dále bych potřebovala polopaticky vysvětlit, jak se počítá daň a spotřební daň z alkoholu. V daňových zákonech jsem jen našla jakou částkou mám násobit např. 40% alkohol a jakou šumivé víno, ale dále nevím, co s čím násobit, clo a DPH, jak za sebou a co s čím pak sečíst apod...
Hledala jsem na internetu, ale moc mi z toho nic nepomohlo.
Asi jsem to, bohužel, nenapsala moc srozumitelně, takže kdyžtak dovysvětlím, ale každopádně předem moc děkuji za pomoc.
1x
DPH se počítá ze základní ceny lahve plus SPD. Je to taková daň z daně..
0x
Správně má být "daň z nemovitých věcí"(do roku 2014 "daň z nemovitostí"). Vše je srozumitelně vysvětleno pokynech k vyplně/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.