Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr gymnázia

Od: olympic odpovědí: 7 změna:

Ahoj, v příštím školním roce už podávám přihlášku na střední školu, a preferuji gymnázium. Jen nějaké průměrné, protože pár dvojek na vysvědčení bylo, a třeba v matematice si tolik nevěřím. Přemýšlím o Patočkovu gymnáziu a také se mi líbí přírodovědné lyceum (není to úplně gympl, ale to mi nevadí) . Co si o těchto školách myslíte? Doporučili byste mi jiné? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jod
hodnocení

0x

Jakou vysokou školu pak chcete studovat?

olympic
hodnocení

Gymnázium jsem si vybrala (mimo jiné) i proto, že stále nevím kam dále..
jod

Ono jde právě o to, že gymnázium je škola, kde je k životu nepotřebná a je nutnost jít dále. Pokud by VŠ měla být odborného (technického, ekonomického) charakteru, pak snad reaději ne gympl. Pokud chcete být právníkem, lékařem, biologem atd. pak gympl ano. Ale měla byste mít tyhle věci vyřešené. Jinak výběr gymnázia je dle mého úplně jedno. Každému bude ukardené odkud jste přišla.

To není dobrý nápad. Gymnázium má cenu pouze v případě, že chcete studovat dál, jinak budete po maturitě našprtaná slečna bez praxe, zato s hlubokými znalostmi ze všech možných oborů, humanitních i přírodovědných - a o ty zaměstnavatelé nestojí. Volila bych proto takovou střední školu, k jejímuž oboru máte nejblíže.

olympic
hodnocení

Já samozřejmě s VŠ počítám, ale momentálně se prostě nemůžu rozhodnout, byla jsem na hodně dnech otevřených dveří, strávila hodiny nad přehledy SŠ, ale nic mě nezaujalo, nebo si sama sebe v tom oboru nedokážu představit...Také se bojím, že bych pak svého rozhodnutí litovala.. Jediná věc, která mě moc baví (a rozhodně jentak nepřestane) je kynologie.Miluju psi a jejich výcvik, ať už je to dog dancing, policejní psi či obyčejný výcvik poslušnosti.Jenže můj známý v oboru tvrdí, že je hrozně těžké sehnat potom práci, a navíc je o tento obor veliký zájem...

iz*
hodnocení

0x

Já gymnázium považuji za nejlepší volbu před jakoukoliv VŠ.

I kdybyste pak chtěla na některý technický obor,

bude snazší "dohnat" odborné předměty než po odborné škole dohánět matematiku, fyziku, ...

Vadí mi ale přístup "jen nějaké průměrné".

Buď chcete studovat nebo se na to vykašlete.

PS: milovat psy (4. pád)

mrsgekko*
hodnocení

0x
Jen nějaké průměrné gymnázium snad nestojí za 4 roky času ne? A vůbec, ono takové existuje? Snad ne.
Každopádně je to dobrá volba, máš čas se rozhodnout, kam dál. Když dál nepůjdeš, moc uplatnění nenajdeš, protože vlastně umíš všechno ale vlastně nic- jako já.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]