Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z ceho se sklada maturita z cj?

Od: maturita* odpovědí: 11 změna:
z ceho vseho je slozena maturita z cj na obchodce?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toireasa*
hodnocení

0x

Ahoj,

zahrnuje všechny tři části, tedy sloh, gramatiku a literaturu, s tím, že písemná část (sloh) bývá v jiném termínu, než ústní - gramatika a literatura.

guess*
hodnocení

0x

Nemyslim si, ze by to bylo rozdeleno. Cestina je snad jen jedna, ne? :)

Ustni a pisemna cast.

Ustni slohovka, pisemna je prehled literatury.

doplněno 03.01.10 23:03:

Jo, no, gramatiku jsem uplne zazdil, vubec mi to nedoslo. To ale spis takova pod otazka.

maturitazcj
hodnocení

0x

CO JE TEDY USTNÍ A PÍSEMNÁ A CO SE STANE KDYŽ NEUDĚLÁM Z TĚCHTO TŘEBA SLOH?

pt®

Písemná slohová práce, úspěšně napsaná, uzavírá také ročník a umožní postoupit k maturitě ústní. PT /stařenka/

maturitazcj

Ale já se ptám když neudělám ten sloh tak co se ak děje jinak kdybych třeba udělal t mluvnici a literaturu a jedniý sloh ne co pak?

guess*
hodnocení

0x

U ustni mluvis. U pisemne pises. Logicke, ne? :)

zuzee*
hodnocení

0x

Písemná je slohovka ústní literatura a mluvnice

juvla*
hodnocení

0x

Ono záleží kdy budeš maturovat. Pokud podle nové maturity v roce 2011 ta čeština bude složena ze tří částí:
Didaktický test -60 nebo 90 minut, podle obtížnosti.
Písemná práce - 60 nebo 90 minut podle obtížnosti. Na výběr budeš mít z 10 témat - zadává MŠMT.
Ústní zkouška, losuješ jedno téma, dostaneš pracovní list na který odpovídaš.

Na přihlášce k maturitě uvedeš zda budeš absolvovat maturitní zkoušku podle nižší nebo vyšší obtížnosti. Než budeš maturovat tak projdeš tzv. generálkou na společnou část maturity.

Pokud budeš maturovat do roku 2011, tak jak bylo řečeno, písemná a ústní část se starou časovou dotací a počtem témat.

weaving
hodnocení

0x

maturitu na obchodce jsem dělala loni, tak si to ještě dobře pamatuju. Nejdřív jsme psali sloh (opravdu jiný termín než ústní). Když poděláš sloh postupuješ, ikdyž máš 5ku, ale musíš v tom případě mít nejhůř 2ku z ústní abys odmaturoval. Dělá se zhruba průměr z těch 2 známek. Jinak u slohu se počítá hodně gramatika, na to pozor. (musím se pochlubit ale měla jsem ze slohu jedničku.. jinak jsem trojkařka) Druhá část, ústní.. to je otázka z literatury. Autoři jejich díla a něco o nich vobkecat. V podstatě mi to učitelé celý řekli na potítku, takže konečná známka z čj na maturitu byla 2ka.

maturitazcj

Na potítku?

annas*
hodnocení

0x

Pokud budete skládat maturitní zkoušku letos, tak budete zřejmě v dubnu psát písmenou maturitní zkoušku z českého jazyka (rozsah záleží na škole). Ústní zkoušky pak vykonáte v termínu, který vyhlásí ředitel školy v souladu s pokyny MŠ. U ústní zkoušky si vylosujete otázku, která se týká rozsahu učiva probraného v době Vašeho studia. Ke každé otázce bývá ještě přiložen text na rozbor, který souvisí s tématem otázky. Do výsledné známky se tedy započítávají odpovědi na vylosovanou otázku, za rozbor textu, za jazykové vyjadřování a za výsledek písemné práce. Pokud dostanete na písemné zkoušce nedostatečnou, je vyučující povinen probrat s Vámi u ústní maturitní zkoušky i gramatické chybym jichž jste se dopustila. Maturitní otázky sestavuje každá škola zvlášť, na jedné škole může mít i každý vyučující vlastní otázky. Týkají se nejen vědomostí literárních, ale i znalostí literární teorie i gramatiky, případně ji četby. Přesnou odpověď by Vám ale měl dát Váš vyučující českého jazyka, protože na každé škole je trochu jiná praxe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]