Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká Resslovka und obor?

Od: kristyn111 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,právě jsem vyšla z osmé třídy a tak přemýšlím nad tím co bych chtěla v budoucnu dělat. Na posledním vysvědčení jsem měla 2 dvojky-matika,čeština , dále jedničky .Přemýšlela jsem , že jednu přihlášku by jsem asi chtěla dát na gymnázium s rozšířenou výukou jazyků , no a druhou by jsem chtěla dát na nějakou střední.Nejdraději bych pracovala jako asi reportérka,ale an to je prý asi nejlepšie gymnázium.Takže druhou školu by jsem asi chtěal nějakou , která by směřovala k oboru marketing-tvorba reklam atd. . ( příbuzný v něm pracují /mno a tak proto) Takže jsem přemýšlela nad obchodní akademie Resslova.Jeomže nevím jaká , jestli 8 nebo 5? A když 5 tak myslíte , že se více vyplatí obor Ekonomika a podnikání-nějaké předměty v Aj nebo Ekonomika a podnikání -management v reklamě a umění?A když by jste tedy usoudily nebo poradili mi , že Resslova 8 ,tak je dobré jít na obor Ekonomické lyceum? Omlouvám se předem za množství otázek,budu velice ráda když mi poradíte a odpovíte.Předem Vám všem moc Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Kristýnko,

každého z nás zajímá trochu něco jiného, takže naše rady

ohledně oboru pro tebe nemusí být to pravé.

Většina středních škol pořádá dny otevřených dveří (většinou dva, ale je možné se dohodnout i mimo vypsané termíny). Podle mne by bylo nejlepší se do obou škol zajít podívat, prohlédnout si učebny, promluvit si s vyučujícími a se žáky. Teprve potom se rozhodni.

První den otevřených dveří bývá v listopadu nebo prosinci, další pak v lednu. Přesné termíny najdeš po začátku školního roku na webech škol (nebo si tam můžeš zavolat).

kristyn111
hodnocení

Děkuji Vám moc za odpověd.

hodnocení

2x

Nezlob se, že trochu zkritizuji Tvůj projev. Reportérka by měla perfektně vládnout mateřským jazykem. Ano, nemusí, ale pak buď bude pro smích, nebo pořád na chvostě.

Už ten název praští do očí: Resslovka UND obor. Jako třeba kafe OHNE smetana. Než začneš psát, ujasni si, v jakém to celé bude jazyce a toho se drž. Neplácej dohromady 2 různé jazyky. To Tě neudělá zajímavější, spíš v očích ostatních hloupější.

MNO a tak proto...tu berličku mno úplně nesnáším. /a tak proto, tedy proto/. Ale MNO? Co to je?

Příbuzný v něm pracují...zní jako:Já pápička, neumet cééski.

a když jste tedy USOUDILY a PORADILI mi...usoudily jenom ženy, ovšem poradili už všichni. Trochu divné. Ta čeština mi připadá fakt spíš na trojku.

Jinak vysvědčení máš pěkné a když se v devítce obuješ do češtiny, což potřebuješ jako koza drbání, uvidíš, že pěkné vysvědčení dáš. Pokud uvažuješ o té reportérce, asi bych byla pro gymnásium. Z něj pak máš otevřené dveře na každou VŠ, pokud jej zdárně zakončíš s pěknými známkami.

Máš ještě dost času, chce to vážně něco dělat s češtinou.Pak 4 roky gymnásia, úspěšnou maturitu a poslední schůdek Tvé touhy - patřičná VŠ. Je před Tebou ještě hodně práce, ale když budeš chtít, zvládneš to. Držím Ti palce. *placni* Jaga.

kristyn111
hodnocení

Děkuji moc za rady,vážím si toho , že hned semnou neházíte flintu do žita a nejste ten typ člověka co si jen řekne , že tento člověk neumí češtinu perfektně , tak ani nemá budoucnost.

jumba
hodnocení

2x

Nevím, jakou jinou střední školu, ale kdybych chtěl v budoucnu dělat marketing-reklama, tak gympl a pak Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Mám kámoše, který tuto vejšku dělá a je spokojený. Práci jednou seženeš v pohodě, není problém.

doplněno 01.07.15 09:19:

Mrkni na stránky UTB Zlín- fakulta multimediálních komunikací. Myslím si, že univerzita by splnovala požadavky, které bys jednou chtěla dělat. Ale je opravdu lepší jít nejdříve na gympl, také je důležitá angličtina. Matika tam není důležitá, čeština ano, ale češtinu připraví lépe gympl.

kristyn111
hodnocení

Děkuji moc za odpověd , ale kdyby se stlalo , že bych se nedostala na gymnázium tak přece jenom si myslíte jaký je proto vhodnější obor , management v umění a reklamě ,či ekonomika v podnikání -předměty v Aj (něk/teré)?

jumba

Kamarád chodil na sš uměleckoprůmyslovou. Ale na UTB Zlín se může dostat i z jiné střední školy, jak jsem pochopil. Důležité je mít maturitu, zajímat se o obor, podat si přihlášku a udělat přijímačky na VŠ. Tam nerozhoduje na jakou sš jsi chodila. Ale ta čeština, anglina je důležitá. Když kamarád nastupoval na VŠ, tak mi říkal, že tam chodí kluk, který chodil na hotelovku, nyní mají oba Bc a pokračují dál na Mgr. Jen musíš mít zájem o tu školu a pak není problém ji dokončit. Na UTB vezmou i více studentů, ale pak jich také dost skončí, když na učení kašlou. Flákače bezmilosti vyrazí.

Kterou sš bych si podle tebe vybral? Asi tu management v umění a reklamě.

kristyn111
hodnocení

Děkuji Vám moc za všechny odpovědi.Moc jste mi tím pomohl , velice si toho vážím a pokusím se dát na vaše rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]