Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
chodím na obchodnú akadémiu bilingválne štúdium, teraz končím prvý ročník. Lenže ja by som chcela prestúpiť na inú školu. Asi okolo januára (keď sa posielali prihlášky na školy) som si aj ja poslala tie svoje príhlášky na školy. Avšak, každá škola mi odpísala niečo iné. 2 ma pozvali na príjmačky, kde som išla, ale len 1 ma uverejnila vo výsledkoch príjmačiek, v druhej mi povedali, že tam majú nejaký zákon (alebo niečo také) a nemôžu ma tam zverejniť, lebo som stredoškoláčka. Na tú prvú som nemala záujem ísť, tak som sa ani neodvolávala (bola som 4. pod čiarou), ale na tú druhú (tam kde ma nechceli zverejniť) som teda šla, čo a ako. Oni mi povedali, že musím podať žiadosť o prestup v septembri. A z 3. školy mi rovno poslali, že mám dať žiadosť o prestup. A teraz sa chcem spýtať ako je možné, že každá škola to má inak aj keď sú to všetko gymple. A ďalšia otázka, či by som mohla v septembri poslať rovno 2 žiadosti o prestup.
Jde o školy v ČR nebo na Slovensku?
Podle mne jde o nedostatek v komunikaci z Vaší strany, možná,
že jste školám nedala jednoznačně najevo, co očekáváte.
Pokud už někdo na střední škole je, bývá častější přestup na jinou školu.
Žádost o přestup rozhodně neposílejte bez předchozí dohody s ředitelem školy, na kterou byste chtěla přestoupit. Vše si vyjednejte předem, písemná žádost už pak je spíše formalita. Jste-li nezletilá, měli by s Vámi do školy zajít a žádost pak podepsat i Vaši rodiče.
Počítejte s rozdílovými zkouškami z předmětů, které jste na původní škole neměla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.