Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava španělských vět

Od: de odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosím opravte mi ty věty viz. foto. Předem za to moc děkuju.
Oprava španělských vět

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vydržte, mrknu se na to večer, teď není čas. Bene, díky za zprávu.

"de", kolik toho umíte? Některé věty se s přivřeným okem dají přeložit jednodušeji, než bych je asi přeložila já. Píšete, že jste začátečník, tak ať Vám necpu nějaké pokročilejší gramatické jevy (jde mi zvláště o časy).

doplněno 29.06.15 19:10:

Tak tyhle překlady "miluju". Ani z češtiny není poznat, jak je to myšleno.

Já dělám omáčku. Asi právě teď? => je třeba použít spojení "estar + gerundio", takže Estoy haciendo salsa. Stejně tak bude Ptám se na otázku. To už zkuste sám :)

Vemos la casa. je dobře.

Třetí věta je Voy a la playa. Zájmeno není třeba použít, pokud osoba vyplývá ze tvaru slovesa, ani to není obvyklé. Pláž vždy s určitým členem.

Další věta by úplně autenticky zněla No me comprenden a mí. Ale jako začátečník nechte to, co máte, jen stáhněte zájmeno.

V další větě si ověřte tvar slovesa pro 2. osobu č. mn. A když ji napíšete takto, Španělé si budou myslet, že u nás existuje město "Pardubicích".

Kdo je ona? Quién es ella?

Další je dobře.

Ohledně poslední věty si zopakujte použití "ser" a "estar".

remisak*
hodnocení

0x

Potom tedy nezbývá nežli se perfektně naučit Španělsky a je po problému.

de
hodnocení

O tom se právě už měsíc snažím, ale žel nemám okolo sebe nikoho, kdo umí španělsky. Doufala jsem v pomoc na internetu od člověka, co umí španělsky.
ben®

Dobrý den, ještě vyčkejte. Je zde osoba, která zřejmě španělštinu ovládá a třeba si Váš dotaz najde. Zkusím ji oslovit vnitřní poštou, aby se na dotaz podívala - jestli pomůže už Vám nemohu zaručit. Zdravím!

doplněno 29.06.15 19:21:

de - doufám, že budete v otázce spolupracovat. A také ochotu pomoci Vám se španělštinou snad ohodnotíte. Já poděkuji zatím za Vás již nyní. Děkuji Vám, paní kolegyně.

remisak*

To nebude tak lehké, dnes převážně každý preferuje Angličtinu ale musíte doufat že vaši prosbu nějaký Španěl přečte.Kdyby šlo o Němčinu tak bych pomohl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]