Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničemu nerozumím

Od: nisla* odpovědí: 15 změna:

Ahoj všichni,

učím se angličtinu už několik roků, ale naprosto bez výsledně (asi budu nevzdělavatelná). Slovíčka si jakžtakž pamatuji, i si něco jednoduchého přečtu, ale při mluveném slovu nerozumím absolutně ničemu. Marně se snažím provádět poslech, ale vůbec se to nelepší. Napřed jsem chodila do kurzů, ale tady jsem se naprosto nechytala. Všichni překládali slyšené a já se smolila s pár ulovenými slovíčky. Teď chodím sama na soukromou hodinu, ale po roce snahy, opět bída a utrpení. S náslechem končím tak u desáté lekce jazykových škol. Už jsem uvažovala, že obětuji peníze a koupím si toho speciálního walkmana, ale moc tomu nevěřím, určitě ti bude zase jen reklama. Může mi někdo poradit, jak se naučit "poslouchat"?

Díky.

Nisla

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavel2*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkus koukat na filmy z DVD, prvně v češtině a pak anglicky s titulkama. Já se na filmy s titulkama koukám často - ne protože bych chtěl umět anglicky, ale prostě jich plno mám jen v angličtině. A tím se člověk naučí dobře poslouchat i když nechce. Ale zase na druhou stranu - k čemu to je potřeba? Občas je potřeba přeložit si něco z webu nebo z cizího návodu, ale poslouchat mluvené slovo? To jedině že bys byla nějakej masochista co chce jet do Anglie nebo USA *ua*
timtom
zajímavej názor
stejně jako filmy,bych doporučila písničky.)najdi si k nim anglický text a prostě zpívej a zpíívej a zpííííveeejjj*ua* pa sépi

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahoj, tak to jsme dva! Nebo je nás možná víc, já se učím anglicky už asi 10 let, no asi takhle : vždy to dotáhnu do desáté lekce, pak mi do toho něco příjde a musím s učením přestat ovšem s tím, že se k tomu zase někdy vrátím. Pak třeba za dva tři měsíce začnu znovu a zjistím, že jsem opět zapomněl slovíčka třeba z druhé lekce a tak začnu zase od začátku, soudím že jsem po lingvistické stránce naprosto nevzdělávatelnej...

Jedinou radu Ti mohu dát : snaž se sehnat někoho, kdo umí alespoň trochu anglicky a bude se s tebou bavit o věcech, které Tě baví. Třeba si povídejte o rostlinách, nebo co máš doma za zvířata. Po chvilce se náslech podstatně zlepší, měj se fajn...

alik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
já to mám stejné neruzumím anglické mluvnici mozná je to ucitelkou nic nenaucí a když se jí zeptám jak to má být tak říká jak šlanakoupit rohlíky

ywana*
hodnocení

0x
Vycestuj do Anglie, USA... Nic jinyho pobyt v zahranici nenahradi. Najednou zacnes konverzovat a ani nebudes vedet, jak je to mozny.

yenda*
hodnocení

0x

Zajímavá metoda, která pomohla mě, bylo opakování podle DVD.

Poslechl jsem si jednu větu a tu jsem nahlas zopakoval. Jednu větu pořád dokola, dokud jsem neměl pocit, že ji říkám stejně jako v originále. A pak další větu a další větu, ...

Tak si krásně naposloucháš a zapamatuješ intonaci vět a až je potom uslyšíš v mluveném projevu, tak je tam snadno odchytáš.

Nesmíš se soustředit na jednotlivá slovíčka, ale na celou větu. Stačí chytit podmět, přísudek a zbytek už si domyslíš nebo se doptáš.

Were going into the cinema tomorow. Důležité je chytit že někam půjdete. Na zbytek se doptáš. Kam? Do kina! Kdy? Zítra! ...

Chce to pouze dril a dril a dril ...

qwertz*
hodnocení

0x
Měl jsem podobný problém. Narazil jsem na server www.helpforenglis/..., kde jsem našel i informace, jak se správně učit. Problém je nejspíš v tom, že přestože máš třeba i dobrou slovní zásobu, nemáš správnou výslovnost. Dobé je najít si nějaké texty, které jsou soušasně i nahrané, výborné je např. voanews.com/... a podobně. Číst, poslouchat a soustředit se na výslovnost.

kittypou*
hodnocení

0x

taky bych ti asi doporučila písničky nebo filmy...když si tu písničku třeba pustíš párkrát dokolo a třeba si u toho přečteš text, tak se ti to pak bude zdát lehčí a začneš tomu i líp rozumět..neřikam, že všemu, ale něčemu přeci ;)

wert
hodnocení

0x

to mas blbíííííííííííííííí:D

gopal
hodnocení

0x
Krome jiz vyse uvedeneho pomuze skamaradit se s rodilym mluvcim. Chce to ale uz neco umet.
Vecnym zacatecnikum se slabou motivaci by mohly pomoci tyhle kurzy zdarma (predem se zaplati kauce 800 Kc, kterou pri ucasti 90-100% plne vraci, pri nizsi ucasti vraci nizsi castku: pragueschools.cz/...

acemcintosh*
hodnocení

0x
Tak tohle je problémem mnoha lidí kteří se učí angličtinu, je to naprosto běžné (takže tenhle příspěvek mě ani nepřekvapuje). I já jsem měl určité problémy při učení se angličtiny. Pak jsem narazil na revoluční metodu, která se nazývá Magická angličtina. Zpočátku jsem si myslel, že jde o laciný podvrh, nějaký pokus jak z lidí vyždímat co nejvíce peněz. Avšak jak jsem vyzkoušel, můj pohled se rázem změnil, poznal jsem, v čem tato výuka spočívá.
Není to žádná magie:D, ale narozdíl od současného standartního učebního systému, který je špatný, se zaměřuje více na porozumění řeči než na biflování gramatiky.
A v tom spočívá kouzlo této výuky. Učí totiž naprosto přirozeným způsobem, jak se člověk učit má. Když jsme byli malí, také jsme se jazyk neučili tak, že by nám rodiče složitě vysvětlovali gramatiku a my by jsme se ji museli biflovat. Poslouchali jsme okolí a snažili se jej napodobit. Pomalu, po krůčkách jsme neustále vylepšovali svou řeč. A to je možné i teď, ale musí se na tom pracovat.
Díky tomuto systému výuky se musí anglicky naučit nejen psát a číst, ale také mluvit, opravdu každý.

boann*
hodnocení

0x
Musis v danem jazyce co nejvice konverzovat (a to jak sama mluvit, tak poslouchat ostatni), pak se to naposloucha samo a budes moci prejit i na nahrane poslechy... Zkus si sehnat pokud mozno rodileho mluvciho, nebo aby mel clovek co te bude ucit aspon dobrou vyslovnost. ;) Drzim palecky :)

hawatt*
hodnocení

0x
ono je to taky bohužel trochu otázka hudebního sluchu.. :(

jerrysek*
hodnocení

0x
podle mě je nejlepší si najít nějakýho anglickýho zpěváka nebo herce a najít si třeba na www.youtube.com nějaký rozhovory. když skloubíte pár slovíček a to, že vás ten člověk zajímá, máte vyhráno ;) to je přesně můj případ... nikdy jsem ničemu nerozumněla a teď... :) fakt to funguje - doporučuju *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]