Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
učím se angličtinu už několik roků, ale naprosto bez výsledně (asi budu nevzdělavatelná). Slovíčka si jakžtakž pamatuji, i si něco jednoduchého přečtu, ale při mluveném slovu nerozumím absolutně ničemu. Marně se snažím provádět poslech, ale vůbec se to nelepší. Napřed jsem chodila do kurzů, ale tady jsem se naprosto nechytala. Všichni překládali slyšené a já se smolila s pár ulovenými slovíčky. Teď chodím sama na soukromou hodinu, ale po roce snahy, opět bída a utrpení. S náslechem končím tak u desáté lekce jazykových škol. Už jsem uvažovala, že obětuji peníze a koupím si toho speciálního walkmana, ale moc tomu nevěřím, určitě ti bude zase jen reklama. Může mi někdo poradit, jak se naučit "poslouchat"?
Díky.
Nisla
Ahoj, tak to jsme dva! Nebo je nás možná víc, já se učím anglicky už asi 10 let, no asi takhle : vždy to dotáhnu do desáté lekce, pak mi do toho něco příjde a musím s učením přestat ovšem s tím, že se k tomu zase někdy vrátím. Pak třeba za dva tři měsíce začnu znovu a zjistím, že jsem opět zapomněl slovíčka třeba z druhé lekce a tak začnu zase od začátku, soudím že jsem po lingvistické stránce naprosto nevzdělávatelnej...
Jedinou radu Ti mohu dát : snaž se sehnat někoho, kdo umí alespoň trochu anglicky a bude se s tebou bavit o věcech, které Tě baví. Třeba si povídejte o rostlinách, nebo co máš doma za zvířata. Po chvilce se náslech podstatně zlepší, měj se fajn...
Zajímavá metoda, která pomohla mě, bylo opakování podle DVD.
Poslechl jsem si jednu větu a tu jsem nahlas zopakoval. Jednu větu pořád dokola, dokud jsem neměl pocit, že ji říkám stejně jako v originále. A pak další větu a další větu, ...
Tak si krásně naposloucháš a zapamatuješ intonaci vět a až je potom uslyšíš v mluveném projevu, tak je tam snadno odchytáš.
Nesmíš se soustředit na jednotlivá slovíčka, ale na celou větu. Stačí chytit podmět, přísudek a zbytek už si domyslíš nebo se doptáš.
Were going into the cinema tomorow. Důležité je chytit že někam půjdete. Na zbytek se doptáš. Kam? Do kina! Kdy? Zítra! ...
Chce to pouze dril a dril a dril ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.