Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Humanitně zaměřené sš

Od: diana* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, dnes jsem se po dlouhé době viděla s dědečkem.

Celá nadšená jsem mu vyprávěla, že ze třiceti lidí, co z původních 47 má SŠ vybrala, jsem skončila 4., a když se mě ptal kam jdu (myslela jsem, že ví) a já mu řekla, že na pedagogické lyceum se zaměřením na humanitní předměty, tak se strašně rozesmál a zeptal se, kam tedy opravdu jdu.

A já řekla, že na pajdu.

A on se zamračil a zeptal se, proč, že pokud on ví, tak humanitně "nadaný" (ano, ukazal uvozovky) je každý a že jsem se měla věnovat technickým předmětům, protože humanitně vzdělaní lidé mají smůlu a na výšku mám jít jiným směrem.

Přitom ví, že s matikou bojuji od cca 4. třídy (naštěstí mi to vždy na dvojku vyšlo, ale absolutně mě to nebaví, nevidim v tom využití a sedím nad tím každý den cca 15 minut), z fyziky si nepamatuji nic a mohla bych pokračovat.
Ale to, co řekl, mě děsí.
To je fakt tak těžký, aby humanitně vzdělaný člověk (jdu na lyceum, čili je VŠ nutnost - takže mluvíme i o vysokoškolákovi) našel práci - ve svém oboru?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý večer, z řečí dědy si nic nedělejte. Každý nemá logické myšlení a matematika je pro něho strašák. Není na tom nic divného. Může z vás být třeba výborná učitelka. Studujte hlavně to, co vás baví a v čem dobrá jste. A nevěřte, že humanitně nadaný je každý. Není. Někdo je třeba naprosto tupý na učení se cizím jazykům, někdo si nezapamatuje nic nazpamět apod. No a pak jsou lidé, kterým jde všechno. Ale těch taky moc není.

paw*
hodnocení

0x
Praci najde kazdy kdo chce. Trochu problem je, ze humanitaku je pomerne dost a ne vsichni najdou praci v oboru. Technici to maji snazsi, i prumerny technicky vzdelany clovek praci najde pokerne snaze. Stredni skola neni jeste tragedie. I z toho lycea se da jit na strojni nebo na doktora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]