Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZAV nebo praktika z Chemie?

Od: psik* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
na příští rok si máme vybrat libovolný předmět. Buď praktika z chemie nebo ZAV(psaní všemi deseti prsty na počítači)
Ale já prostě nevím. Chemie mě nebaví a moc mi nejde, ale ze ZAVU mám strach, že bych to nezvládla. Jestli jste někdo takové předměty měl, poraďte.
Na chemii máme učitelku, která toho moc nenaučí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Vybírejte podle toho, co chcete dělat v budoucnosti.

Psaní všemi deseti využijete téměř všude.

Pokud se však chcete věnovat oboru, ve kterém by se mohla hodit chemie, volte praktika.

tlapka*
hodnocení

0x

Podle ZAVu jsem se učila a kdybych mohla, vrhnu se na něj znovu, je to prima program a není se čeho bát. :) Začíná se opravdu od nuly a zvládali jsme to všichni, každý svým tempem, ale zvládali.

Psaní všemi deseti využije každý, ale dá se naučit i mimo školu. Chemie je užitečný předmět, pro mnohá povolání nezbytný. Pokud ale na něj nemáte buňky, nevidíte v něm svou profesní budoucnost (nevíme, o jaký ročník jde, takže co už víte o svém směřování) a máte pochyby o kvalitě předmětu, šla bych asi do ZAVu. :)

psik*
hodnocení

Jsem v osmé třídě a půjdu do deváté a problém je, že ještě vůbec netuším co bych dělat chtěla :/
Ale mockrát děkuji :)

rychlyprachy
hodnocení

0x

Tak to je jasné, chemii jen jestli chceš na nějakou chemárnu, medicínu, nebo kde bude prostě potřeba..jinak ti bude skoro k ničemu.

Psaní 10 se hodí každopádně, a zvládneš to určitě jde jen o to jak rychle nebo pomalu v nejhorším nebudeš mít holt za 1 ale z toho se snad ani propadnout nedá

hodnocení

0x

Praktika z chemie budou asi zábavnější, umět psát 10 je zase užitečnější. Musíš si vybrat sama.

katkajj
hodnocení

0x

ZAV je super. Obavy jsou opravdu, opravdu zbytečné :) Jdi do něj!

Já jsem si poprvé sáhla na PC až v prváku na SŠ. Už nevím, v kterém ročníku jsme ZAV měli, každopádně ve čtvrťáku už jsem měla státní zkoušku z kancelářského psaní na klávesnici. Díky ZAVu.

psik*
hodnocení

Tak jsem se nakonec přihlásila na ZAV. Ale strach mám pořád, moc o věcech přemýšlím do hloubky. :/
Bojím se toho, že to bude moc těžké a nebudu to zvládat. A taky budeme dostávat domácí úkoly, z kterých mám také strach :D :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]