Nejste přihlášen/a.
Dobý den , prosím Vás , z matematiky mi navysvědčení nejspíše vychází 2-3 no a v pátek máme psát velkou písemnou práci , z které když dostanu hůř jak 2 tak budu mít na vysvědčení asi 3 a toho se hrozně bojím , protože je to pro mě dost důleřité přes všechno mno protože jsem v osmé.Nejhorší je , že tam má byý i docel ahodně geometrie , myslím no a také tam mají být asi 2 úlohy na úudek-takže spíše logické přemýšlení.Problém je , že já to vůbec neumím a nechápu ,zkrátka to myšlení nemám , a když už máte špatně jednu ulohu tak už myslím ani nemuzete mít za 2 , možná.Prosím co mám dělat , není nějaká rada kdy se fakt dají všecn y úlohy na logiku vypočítat nebo tak něco?
Dávala nám úlohy a já nevypočítala správně ani jednu . typu 8kg dražšího čaje stojí 400 Kč - směs drahého a levného stojí o 50 Kč více , 1kg této směsi stojí 140 kg,ted nevím jestli topíši dobře páš to zadaní mám núplné , ale to byl jen příklad.Nebo třeba 1/3 lidí půjde na gymnázium , 1/4 střední školu,5 lidí půjde na odborné učiliště ze základky myslím , mno tak tento příkla jsem už pochopila , ale to je tak jediné.Pak jsme počítali i vpodstatě asi norlmální zřetelný příklad na směsi a nevím prčo , ale také mi to nevyěšlo- je 630 l , které jsou ve 22 konvích , jsou plné , no a kolik bylo 25l a kolik 35L? Omlouvám se za tak moc věcí , ale prosím pomozte , myslím , že je to promě fakt ivotně důležité ,předem děkuji za odpoved .:111
příklady ti můžu poradit, ale nevím jestli se to dá vysvětlit
označíš si co hledáš - počet 25litrových a počet 35litrových konví, třeba jako m (malé konve) a v (velké konve)
no a dohromady je jich 22 .. m + v = 22
a ještě víš celkový objem 630litrů, ten se spočítá 25*m + 35*v = 630
a z těch dvou rovnic vypočítáš m a v
doplněno 10.06.15 17:01:příklad s čajem sis asi vymyslela takže nedává smysl
8kg dražšího čaje = 400, takže kilo dražšího = 50
ale pak jak může směs drahého a levného čaje stát víc než drahý čaj? a 1kg směsi stojí 140kg? spíš Kč ne? ale to by 1 Kg směsi bylo mnohem dražší než Kg toho drahého čaje což nedává smysl
Zkus vyřešit tohle:
8 kg dražšího čaje stojí 400 Kč. 2 kg směsi dražšího a levnějšího čaje stojí 140 Kč.
Kolik stojí 1 kg levnějšího čaje?
Princip je v podstatě pořád stejný...
doplněno 11.06.15 15:57:Oprava (nevšimla jsem si, že jsem klepla dvě čísla najednou):
... 2 kg směsi dražšího a levnějšího čaje stojí 40 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.