Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Admit to having/admit having- TO v r. předlož

Od: roger odpovědí: 1 změna:
Ahoj/Dobrý denŽil jsem v klidu, že existrují slovesa, která se pojí s předložkou TO - případně je po nich TO v roli účelového infinitivu. Narazil jsem však na pár slov : way, agree, admit, která po sobě nemusí mít jen tyto "věci", ale také normální infinitiv či gerundium. Byl bych vám vděčný za každou pomoc jak se s tím vypořádat.Slovesa jako např. Confessed to, Object to, Stick to, Return to, Prefer to, Comes to...se vážou s předložkou TOTo co mě trápí je fakt, že jsem tam našel pár slov, která mohou být následována jak TO v roli předložky tak infinitivem s TO případně Gerundiem.Například We agreed to start earlier. = Souhlasili jsme, že začneme ...We agreed to starting earlier. = Souhlasili jsme, že se začne...(Both constructions exist but they are used differently. When you agree TO DO smth., it is you who are the doer of the (prospective) action. Concerning the actions of others, however, you agree to their doing (formally), or (more colloquailly) to them doing it.)That´s the way to do it. = Způsob jak...That´s the way to being more successful. = Cesta k...He admitted having...He admitted to having.. ...Zde tedy rozdíl nevidím...zajímavé, že si mohu vybrat...Existují podobná slova, která se nepojí pouze s TO jako předložkou, ale třeba i infinitivem (jako agree) či gerundiem (jako admit) ...a mají změnu ve významu? Může jich být více? Měl bych si na ně postupně dělat speciální seznam a obecně si hlavně pamatovat ta slovesa, po kterých je TO jako předložka?P.S. (pro jistotu) Rozhodně tím nemyslím slova jako stop, remember atd.Děkuju moc.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

roger
hodnocení

Jak to mám udělat aby to bylo v odstavcích? Tohle je hrozný...

Kdyby se v tom někdo hodný vyznal a pomohl budu vděčný...samozřejmě jsem ochoten upravit, ale nwm jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]