Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dostal jsem za úkol něco si pohledat o stejnosměrných motorech obecně, a tak jsem hledal, hledal, až jsem dorazil k rovnici viz první obrázek Jedná se o rovnici stejnosměrného motoru s cizím buzením.
Našel jsem si, že omega znamená úhlovou rychlost otáčení, která se dá vyjádřit ještě tak, jak ukazuje druhý obrázek. Písmenko n jsou otáčky motoru. Ale tady tomu právě nerozumím. Proč bych chtěl u motoru vědět jeho úhlovou rychlost místo rovnou otáček za minutu? Uniká mi něco? Když si vyjádřím n z druhé rovnice, dostanu otáčky za minutu? Je omega vůbec phlovou rychlostí? Prohledal jsem si pár stránek, ale nikde se nerozepisují o tom, co ta omega je trochu podrobněji.
Motory nejsou zrovna moje silná stránka, ale dostal jsem za úkol ve škole o tom trochu pohovořit, tak bych byl rád abych aspoň něco o tomto tématu tušil.
Předem moc děkuji za osvětlení tohoto tématu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.