Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice ss motoru s cizím buzením

Od: pkalc odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer,

dostal jsem za úkol něco si pohledat o stejnosměrných motorech obecně, a tak jsem hledal, hledal, až jsem dorazil k rovnici viz první obrázek Jedná se o rovnici stejnosměrného motoru s cizím buzením.

Našel jsem si, že omega znamená úhlovou rychlost otáčení, která se dá vyjádřit ještě tak, jak ukazuje druhý obrázek. Písmenko n jsou otáčky motoru. Ale tady tomu právě nerozumím. Proč bych chtěl u motoru vědět jeho úhlovou rychlost místo rovnou otáček za minutu? Uniká mi něco? Když si vyjádřím n z druhé rovnice, dostanu otáčky za minutu? Je omega vůbec phlovou rychlostí? Prohledal jsem si pár stránek, ale nikde se nerozepisují o tom, co ta omega je trochu podrobněji.

Motory nejsou zrovna moje silná stránka, ale dostal jsem za úkol ve škole o tom trochu pohovořit, tak bych byl rád abych aspoň něco o tomto tématu tušil. *nevi**nevi*

Předem moc děkuji za osvětlení tohoto tématu.

Rovnice ss motoru s cizím buzením
Rovnice ss motoru s cizím buzením #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Jo, omega je uhlova rychlost. Ss motor potrebuje znat polohu kotvy, aby ji moho buzeni predbihat. No a k tomu je potreba omega. Resp, se zintegruje a mas polohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]