Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší téma na referát z historie

Od: denita* odpovědí: 17 změna:

Zdravím, nadšení historikové!

Témata na referáty z historie nám vždycky byly přidělovány. Ovšem, pokud byste si měli vybrat, co vás z dějin natolik baví, abyste na to byli schopní dobrovolně dělat referát?

Jinými slovy, kdyby někdo chtěl namítat, že už dávno ve škole není, co máte (pokud máte) z historie rádi? :)

Díky,

D.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Období Karla IV, lépe řečeno jeho život a dílo.

jabraka*
hodnocení

0x

Teď se hodně mluví o Janu Husovi.

JABRAKA

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi bych si zvolil pravěk - písemné materiály nejsou, tak se může fabulovat a nikdo Vás nenachytá při spekulaci nebo fantazii. Zdravím!

doplněno 04.06.15 18:21:

kolikokoli - co to je to LGBT? Že to bude ten pravěk?

doplněno 05.06.15 07:42:

ivzez - děkuji Vám za vysvětlení pojmu (zkratky). To já příště místo slova pravěk napíši jen P a snad to každý hned pochopí . Zkratky jsou úžasné, protože nám usnadňují psaní - jenom občas zase déle trvá to jejich dešifrování a pochopení.

iz*

LGBT (n. GLBT) ► zkratka pro lesbičky, gaye, bisexuály a transsexuály

Ono se to tak jmenuje/zkratkuje oficiálně (taky každý píše NATO nebo třeba paměť RAM). Hodně zajímavý by byl taky referát na ženy v průběhu dějin, tam by se dalo hodně čerpat z Dějin ženy od Neumana.

joudic*

no dobre ale NATO a RAM se sklonuje podstatne casteji a melo by to byt obsahem vseobecneho prehledu kazdeho cloveka, kdezto vase zkratka je okrajova zalezitost, a zna ji jen ten, kdo se o to zajima...

iv®
hodnocení

0x
Ja bych volila dobu ne tak davnou...obdobi druhe svetove valky.

kristyn3*
hodnocení

0x

Zdravím,

mě vždy zajímala témata 20.století. Já před pár lety dělala referát o problému Tibetu a útěku Dalajlámy. (Nikdy bych to asi nedělala, ale jelikož jsem viděla film Sedm let v Tibetu, tak mě toto téma zaujalo a chtěla jsem se o tom dozvědět víc) Určitě mi taky k tomu dopomohl seriál na jedničce Vyprávěj, tak jsem loni dělala referát o revoluci v r. 1989.

Taky mě zajímá II. Světová. Respektivě konec a osvobozování (Boj o rozhlas a atd), Norimberský proces, Atentát na Heydricha, prezidentování Masaryka,

Je toho mnoho jen z 20.století. Určitě je spousta zajímavějších témat.

Zkus si vzpomenout jesti jsi nečetla nějakou zajímavou knihu a jestli se neodehrávala v nějaké době kteřá tě oslovila. Např. jsem měla teď v maturitní četbě - Báječná léta od Viewgha ( tam skvěle byla tehdesjší doba komunismu) nebo v televizi běželo pár historických filmů nebo dokumentů.

doplněno 04.06.15 18:16: *oprava - skvěle tam byla natíněná tehdejší doba komunismu
denita*
hodnocení

Děkuju moc všem! :)

hodnocení

0x

LGBT+ komunita v průběhu dějin

qt
hodnocení

0x

Co se týče Evropy,tak mě nejvíc zajímá období příchodu/vzniku prvních kultur, jak na území ČR, tak do Evropy. Kelti v ČR, příchod Germánů a příchod Slovanů. Popř. předindoevropské kultury – stavitelé Stonehenge a podobných monumentů. Zajímavé je pak sledovat, jak tato historie koreluje se vznikem a rozšířením jazyků nebo s genealogickými DNA testy. A pak tyto skutečnosti porovnat se znovuvzkvétajícím panslovanstvím, tedy s tou ideou, že když jsme Slované (doopravdy jsme tak z 30 – 50 %), tak máme automaticky nadržovat a podlézat Rusku, bez ohledu na to, jak se Rusko chová. Takže téma velmi rozvětvené :)

hodnocení

0x
Zkusil bych atipicky referat o panovnicich-od Svandrlika, nebo z japonske historie hodne dozadu.

ria*
hodnocení

0x

co válka za nezávislost v Americe?

mp*
hodnocení

0x

Mě by nejvíce zajímala doba mezi lety 1968 a 1989. Sám jsem v té době vyrůstal. Údajně vládla KSČ. Prostí lidé tomu věřili. Podle mě tenkrát vládla stejná klika, jako dnes. Jako protekční synek jsem si to zažil. Zlatá mládež. Dělám si srandu, ale někdy to tak bylo.

hodnocení

0x

Historie Anglie, nejvíc Jindřich VIII a jeho dcera Alžběta I.

doplněno 05.06.15 16:37:

Ještě mě napadlo - dějiny Ruska, teď šli v tv dokumenty "Ruská revoluce v barvě" o Leninovi. Nebo o nástupu Hitlera k moci, taky šel nedávno v tv dokument 10dílů "Vzestup a pád NSDAP" a to bylo zajímavý, musela jsem si to postahovat z uložto. Není čas pořád koukat na tv.

joudic*
hodnocení

0x

v dejepisu jsem mel vzdycky nejradeji pravek, prvotne pospolna spolecnost az po staroveky egypt atd... pak uz muj zajem ochaboval. Kdo s kym, kde kdo koho, co za to... jak uz to bylo o osobnostech, tak nuda jak z Blesku. Vseobecny prehled samozrejme mam, ale zabavne jsem to fakt uz pak neshledaval.

fakirka
hodnocení

0x

Miluju antiku a styrý Řím. Já bych ci vybrala Ceasara.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]