Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s třídním učitelem

Od: moka odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit. Syn je ve 4 třídě ZŠ. Od první třídy má stejnou učitelku. Máme s ní problém, neboť syna uvedla do třídy, jako lumpa. Což mě pohoršilo. Syn je emotivní, řeší věci, aniž by si to nechal projít hlavou. Prostě, když mu někdo něco udělá, tak se brání. Jenže jeho spolužáci už jsou "naučení", jakmile je něco špatně nebo problém, ihned se ukáže na našeho syna. Ve třídě je s ním i jeho sestra ( dvojče), která tohle také špatně nese. Kolikrát mi řekne, že syn nic neudělal, ale děti to svedly na něj a učitelka ho potrestá a nezjišťuje kde je pravda. Minulý týden to už vyústilo tím, že jedna jeho spolužačka v hodině ho natáčela jak se chová, nebylo tam nic špatného. Ona měla tu drzost a přišla s tím za mnou domů, abych se podívala jak se chová náš syn. Řekla jsem jí, aby to okamžitě vymazala a že si budu stěžovat ve škole. Ta doma řekla, že jsem po ní křičela( měla jsem zvednutý hlas, ale nejsem vulgární, je to přeci dítě). Druhý den ráno maminka a tatínek si na mě šli stěžovat do školy. Tak to nakonec skončilo tím, že hvězda byla jen pokárána, můj syn byl napomenut za chování, které bylo v normě, a dětem učitelka řekla, že mé chování bylo nevhodné. Zajimalo by mě, kde je spravedlnost. Dítě přeci nesmí mít telefon ve vyučování, mají to i ve školním řádě. Paní učitelka je už zaujatá proti našemu synovi, nevím jak to řešit. Už se mi několikrát stalo, že mě prosil, že tam nepůjde.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kouca
hodnocení

2x

Zaujala mě jedna věc, se spolužačkou která jej při výuce natočila. To si děti obvykle ukazují mezi sebou, nebo to hodí někam na YT, FB. Ona s tím přišla za vámi. To mi nepřijde jako nějaká zlomyslnost, nebo drzost jak to označujete vy. Spíše jako už dost pokročilá snaha stav řešit. A že by přišla s nahrávkou příkladného chování vašeho syna ve výuce, to mi nedává smysl. Zřejmě máte dost odlišné "normy", jak říkáte. To jak se syn chová, podle vás v normě, může ostatní děti při vyučování vyrušovat. Něco jiného je živé chování doma, a při výuce. "Ona měla tu drzost a přišla s tím za mnou domů, abych se podívala jak se chová náš syn. Řekla jsem jí, aby to okamžitě vymazala a že si budu stěžovat ve škole." To vás tak vytočilo to video, vašeho syna při výuce, kde se slušně chová? Jestli takto probíhá i vaše komunikace s učitelkou, tak potěš.

moula*

Já bych natáčel skrytě třídu celý týden včetně přestávek. A pak vyhodnotil, zda je syn oběť nebo agresor !

hodnocení

1x

Takovéhle živé dítě je větší problém, než si připouštíte. Mne však zaráží jedna věc a to taková, že nespolupracujete s učitelkou. Celé čtyři roky jste měly spolu mluvit. Nacházet řešení, ihned každý problém probrat. A nenechat to dojít tak daleko, že učitelka je přesvědčená, že je to problematické dítě a ona, díky němu, má ve třídě peklo. A vy, že si na chlapce baba zasedla. *sok* Zajděte za ni a řešte! Diskutujte, ale nehádejte se. Snažte se ji pochopit a vysvětlit, proč se chlapec takhle chová. A ona vám zase poví, na co přišla ona. A najděte společnou řeč. Ne pro sebe a svůj pocit křivdy, ale pro chlapce, který bude ve škole ještě po mnoho let. A z těch let se bude odvíjet celý jeho život. ;) Možná, že by stálo za námahu určit, zda má chlapec MND, DCD, ADHD, LMD. A z toho byste měly obě vycházet.

majsterjoe*
hodnocení

1x

učitelka má nadřízeného, nikde nevidím že byste problém řešila se zástupcem školy.

moka
hodnocení

Právě, že jsem s učitelkou v kontaktu již od první třídy. A vše jsem řešila s ní v klidu. Ale bohužel, děvče které si dovolilo udělat tu věc, má rodiče, kteří jsou movitější a mají silnější slovo ve škole. Učitelka mi nejdříve řekla do telefonu, že si nemůže dovolit ve škole někoho natáčet na mobil a vůbec používat mobil ve vyučování. Druhý den mi vše popřela. A když jsem se bránila, řekla že je to tvrzení proti tvrzení .

moka
hodnocení

Řešila jsem to přímo s ředitelkou, vých. poradcem ze školy i s tř. učitelkou. Nebylo to nic platné. Měsíc bylo znát jiné chování učitelky, ale po určité době se to opět vrátilo do kolejích. A zjišťovala jsem u rodičů. které měla p. učitelka před naším synem a měli obdobné problémy. Nakonec děti přeřadily na jinou školu, ve všech případech na jiné škole nebyly problémy. Manžel to také řešil, napsal si stížnost na paní učitelku přímo k paní ředitelce a ta mi vyhrožovala , že to udá na policii. Přitom v dopise nebylo nic vulgárního ani napadajícího a pod.

Co to má být, tvrzení proti tvrzení? Přeci možnost užívání mobilu při vyučování není otázka nějakého vašeho tvrzení nebo tvrzení paní učitelky, to by mělo být ošetřeno ve školním řádu, ne?

moka
hodnocení

Byla jsem u psychologa, sama jsem si řekla, že pokud si učitelka stěžuje někde bude chyba. Ale psycholožka mi řekla, že je naprosto v pořádku a raději mi nedala žádné vyjádření, řekla, že učitelé z toho můžou udělat špatný úsudek a bude mít syn problém, už jen proto že u psychologa byl. S učitelkou jsem v kontaktu neustále, ale už jí přestávám věřit, neboť jsem osobně zažila, že si děti vymýšlí, jen aby měl syn problém.

eivlis*

Taky si kolikrat myslim, ze nazor psychlozky je spravny, ze nekteri ucitele by toho mohli i zneuzit..Nicmene jsem cetla, ze v konktaktu s ucitelkou jste, domluvit jste se i s manzelem chteli a rekla bych, ze tady je opravdu problem pouze v ucitelce a tudiz nezbyva nez to resit s reditelem skoly, kde byste mela byt i s manzelem a dotycna ucitelka by tam mela byt taky a pokud by jste se nedohodl ani tam, tak zbyva jen zmena skoly, protoze ja bych po tomto vsem sve kluky v teto tride a hlavne s touto ucitelkou nenenechala..Uz kdyz sel muj druhak do prvni, tak jsem se modlila v duchu o dobrou ucitelku, protoze to je opravdu vyhra, nebo i prohra..

eivlis*
hodnocení

0x

Taky me napada kde je komunikace mezi vama a danou ucitelkou, ale treba jste to tu jen nenapsala, nevim. Nicmene me zase zarazi jak jste psala, ze ucitelka popisovala detem nevhodnost vaseho chovani, protoze to mi od ni prijde krajne nevhodne.Taky si muzu myslet o ucitelce mych kluku cokoliv, ale nikdy to nevyslovim pred detma.Nicmene neznam doslovne vas pribeh, ale ja bych mela velkou snahu neustale komunikovat s ucitelkou a hledat to nejlepsi reseni pro vsechny strany, ale pak muze byt opravdu i chyba na ucitelce a to by byl velkej problem, protoze pak ani komunikace nepomuze.. Nicmene bych se opravdu snazila vse resit v klidu, s rozmyslem, ale durazne s pani ucitelkou a zastupce, nebo reditel by bylo pro me az to krajni reseni..Nas kluk je ve 2.tride..V 1.tride daval ucitelce zabrat, tak se nam zminila a doma jsme maleho "srovnali" a od te doby je klid.Nicmene od toho okamziku jsme v kontaktu s ucitelkou a prubezne se sami ptame jestli ji prilis netrapi, protoze vime, ze kluk je hodne zivej a umi dat zabrat,ale nase p.ucitelka je skvela, komunikativni, mila, pratelska, takze tohle je vyhra..

moula*
hodnocení

0x

A co s tím dělá synův otec?

moka
hodnocení

Já syna srovnávala pořád. Byl v pohodě, nědělal nic co by bylo špatné. Ale jakmile někdo ze spolužáků něco na něj řekl, pravda nebo už lež. Tak učitelka nic neřešila a potrestala syna. Nikdy už neřešila se mnou. Když tam za ní jdu jen vše překrucuje.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Vaše situace mně zavání šikanou, kterou učitelka podporuje a evidentně nezvládá. Rozpoznat šikanu je velmi složité, ale tím, jak učitelka uvedla vašeho chlapce ve třídě, jak nezjišťuje pravdu, když někdo něco provede ve třídě... to je na pováženou. Spravedlnosti se v situaci šikany nedomůžete. Většinou tedy ne. Asi bych se být vámi obrátila na někoho, kdo umí se šikanou pracovat. I na internetu k tomu najdete spoustu informací. Dobrý byl např. PhDr. Kolář, to je náš odborník na šikanu.

Asi tak vám to povím, proč chodilo to děvče za vámi domů ukazovat vám, jak se chová váš chlapec v hodině? Ona porušila školní řád (natáčela na telefon), přesto nebyla potrestána. Jak je vidno, peníze kazí charaktery - učitelka se klepe jak králík před movitými rodiči. Je to smutné, ale je to velmi častý obrázek současné doby.

eregerb
hodnocení

0x

A co čekáte - že se stane zázrak a dospělá učitelka změní povahu a začne věci řešit naprosto jinak než doteď? Takové věci se nedějou. Najděte si jinou školu a máte klid.

majsterjoe*

Pokud se takto učitelka chová nebo chovala i k jiným dětem, je na čase aby narazila na někoho, kdo sní bude bojovat. Ono najít si jinou školu taky není jen tak. A já bych přes srdce nepřenesl, že by učitelka dělala v dalším roce podobné věci jiným dětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]