Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazvali byste tohle úvahou?

Od: jznthps* odpovědí: 8 změna:

Je následující text podle vás úvaha, nebo ne? Nejsem si jistá.

Některé školní výlety, akce a podobně se časem stávají každoroční tradicí. Třeba Hobbit v kině před Vánoci (i když příští rok už to Hobbit asi nebude). (jedna nejmenovaná školní akce). (jedna nejmenovaná školní akce). A (jedna nejmenovaná školní akce).

A ačkoliv to všechno zní skvěle – všechno, co nezahrnuje obvyklé sezení ve škole, zní skvěle – v některých chvílích přemýšlím nad tím, jestli by nebylo lepší do té školy nakonec jít. Obzvlášť v momentech, kdy třímám v ruce papír s tužkou, rozhlížím se, div si nevykroutím hlavu, snažíc se najít odpověď na otázku "Co viděl kníže xxx, když se díval na svůj hrad?".

Letos jsem cestou na Vyšehrad zapomněla, proč jsem vlastně ten den nechtěla nikam jít. Svedu svoji dobrou náladu na počasí, protože ten den bylo venku opravdu krásně. Do té doby, než nám rozdali papíry. V tu chvíli mi došlo, že už to začíná. Teror, který letos budu prožívat už třetím rokem.

A teď vám povím proč. Proč jsem, co se týče (jedné nejmenované školní akce), tak hrozně negativní.

Nemám problém s objevováním Prahy. Chápu, že se učitelé snaží udělat (jednu nejmenovanou školní akci) poučnou a zároveň zábavnou akcí a nic proti tomu nemám, jenom mi vadí, že ve finále to tak zábavné ani poučné není. Nejspíš je to jen mnou, ale přijde mi, že otázky, které dostáváme, přímo vybízejí k hloupým odpovědím. A když člověk odpověď nezná, je skoro nemožné se k ní dostat bez použití internetu v mobilu.

Před dvěma lety jsme si z toho všeho udělaly s holkami legraci. Tehdy jsem si po proslovu třídní uvědomila, že kreativita přeci jen zná hranic. Obzvlášť ve škole.

Nevím, jak to mají ostatní, ale mě (jedna nejmenovaná školní akce) nezaujala. Bavila by mě, kdybychom u toho nemuseli prožívat peklo v podobě záludných otázek a měli tu možnost se prostě projít a vstřebat všechnu tu krásu okolo sebe, ale tak to prostě není a vždycky to končí tak, že si přeju být v škole. Což, uznejte, je prostě škoda.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobně bych to úvahou rozhodně nenazval. Úvaha je typická tím, že napřed prezentuje nějaká fakta či názory, z nichž se na konci vyvodí nějaký závěr. Zde se neděje ani jedno z toho, spíše se mi to jeví jako vypravování.

jznthps*
hodnocení

Děkuji moc, taky mi to tak přišlo.

mp*

fakta a názory presentují uplně jiné žánry. úvaha je jen na tom daném člověku, který nese kůži na trh. kapišto?

ehm, a z čeho tedy vychází úvaha, když ne z fakt nebo názorů? Jen tak z ničeho? Tady je někdo přechytralej. Vysvětlete to tedy mému někdejšímu češtináři.

iz*
01.06.15 00:50
hodnocení

1x

Ne.

mp*
hodnocení

0x

Tak to Vám všem budu hodně odporovat, protože přesně toto je úvaha. Rád jí používám, jestli si toho někdo nevšiml, tak asi neví. O co jde.

doplněno 01.06.15 01:09:

Asi jsem měl dobrého učitele češtiny.

doplněno 01.06.15 01:12:

Protože úvaha je úvaha. Názor je něco jiného. Tam se krotím, neb bych byl terčem útoků.

doplněno 01.06.15 01:17:

Jmenoval se Jan Kárný, učil v nejkrutějších letech naší diktatury, ale uměl vzbudit zájem, nezadal si, a něco naučil, děkuji svému třídnímu.

jznthps*
hodnocení

Tak teď jsem dost zmatená ze všech těch odpovědí, ale děkuji.

jicekola
hodnocení

0x

Mě se to zase jeví jako - kritika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]