Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nj - členy v nadpisech

Od: elisa24® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, píšou se v nadpisech (prezentace) členy - například (die) Flüsse, (der) Bodensee, (die) Turistik, (die) Dufourspitze, (die) Berge...? Našla jsem, že ne, ale platí to i pro například hory? Moc děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud myslíte psaní názvů hor a bez členu, tak bych řekl, že se psát nemusí.

Ostatně, podívejte se viz odkaz a tam si klepněte na nějaký název hory (jsou tam fotky, což je snad prezentace). Zdravím!

deine-berge.de/...

iz*
hodnocení

3x

Členy se v nadpisech většinou nepoužívají, ale neplatí to stoprocentně.

Pokud bys psala referát/prezentaci např. o nejdelších řekách světa, už bys člen použít musela

(3. stupeň příd. jména musíš použít s určitým členm, přivlastňovacím zájmenem ...)

———

Eliso,

co kdyby sis zkusila letošní didaktický test (PDF, 451 kB) k maturitě z němčiny?

Zajímalo by mne, jak bys uspěla...

hodnocení

Děkuji

_______

Test se mi nepovedl :( , měla jsem tam 9 chyb (85 %)

poslech - 3

čtení - 5

přiřazování - 1

gramatika - 0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]