Nejste přihlášen/a.
(55) _________ schon zahlreiche Reportagen über Michael geschrieben.
A) haben B) sind C) wurden
Já tam dal Sind - ta věta dává smysl se sind nebo ne? oni uznali haben . ale dalo by se o tom diskutovat?
A) in der B) in den C) in die
nemuze tam byt in die? podle testu in den
Sie waren 15 Jahre (58) _________ USA.
59 A) wollte B) musste C) durfte
ja doplnil musste - a má byt za A) aĺe mohl bych to napadnout ze se da dát i musste?
Und hier hat er sich auch seinen amerikanischen Traum erfüllt! Die Besitzer des Römerhofes dachten (62) _________ den Ruhestand.
má být an - ale já dal in je to velká chyba?
(55)
minulý čas je hat/hast/haben geschrieben
ist/bist/sind je u pohybových sloves
(58)
USA je množné číslo
3. p. množného čísla je in den
Und hier hat er sich auch seinen amerikanischen Traum erfüllt! Die Besitzer des Römerhofes dachten (62) _________ den Ruhestand.
má být an - ale já dal in je to velká chyba?
A tohle musí tam být an? nemohlo tam být in den? jak jsem napsal?
U otázek ohledně němčiny bych ocenila použití prosby/výzvy v češtině nebo němčině (místo angličtiny)...
Na první tři otázky už jsem Vám odpověděla.
Sloveso schreiben používá v perfektu pomocné sloveso haben (nikoliv sein).
Byl někdo ve Spojených státech nebo do Spojených států? (Vybral jste do.) ► musí být in den (v USA)
Chtěl se stát korespondentem, proto studoval ... (nelze použít sloveso müssen)
—
Je potřeba znát slovesné předložkové i bezpředložkové vazby.
Sloveso denken se pojí se 4. pádem a s předložkou an. → an etwas/jemanden (4. pád) denken
Předložka in znamená (většinou) do nebo v(e).
—
U otázek zaměřených (mj.) na gramatiku nelze gramatické chyby uznat.
———
Proč jste si k maturitě vybral němčinu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.