Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz.
Ve škole jsem měl za úkol napsat nabídku jménem jednatele společnosti pana XY, já měl představovat roli asistenta ředitele. Proto se chci zeptat, zda mohu začít psát tímto způsobem:
Nabídka automobilů značky Audi
Vážení obchodní přátelé,
dovolte, abych Vám jménem jednatele společnosti, pana XY, nabídl naše zboží. Jedná se o kvalitní auta, značky Audi ...
...
Doufáme, že se Vám naše nabídka bude líbit a náš dosavadní obchodní vztah bude pokračovat i nadále.
S pozdravem
Pan XY
Předem děkuji za odpověď.
Dejte si pozor na interpunkci a zapomeňte sloveso dovolte (dovoluji si apod.).
Takové obraty používají jen ten, kdo neumí dobře česky
(navíc jde o zastaralé obraty, moderní obchodní korespondence je nepoužívá).
K nabídce:
Jak byste na takovou nabídku reagoval? Objednal byste si nebo by skončila v koši?
Nabídka by měla být konkrétní,
z vět "rád bych nabídl naše zboží" a "a jedná se o kvalitní auta značky Audi" příjemce nepozná,
v čem je pro něj Vaše nabídka lepší nebo výhodnější, než nabídka konkurence.
Nabídka není (jenom) úkol do školy. Nabídka (stejně jako každý jiný obchodní dopis)
je jedním ze způsobů komunikace se zákazníkem. Nezaujmete-li jej, půjde jinam.
———
Vždy si představte sám sebe v roli příjemce. Jak na Vás bude podobný dopis působit?
Jak by měla vypadat nabídka, aby Vás přiměla k nějaké akci (objednávce/koupi)?
Co by Vás přesvědčilo, že právě tahle nabídka je pro Vás ta pravá?
(To, co by zapůsobilo na Vás, by mohlo zapůsobit i na další.)
A vždy oslovujte konkrétní osobu – nepište řediteli ani "váženým obchodním přátelům",
ale tomu, kdo (pravděpodobně) o koupi toho, co nabízíte, rozhoduje.
doplněno 23.05.15 02:16:Oprava
(chtěla jsem větu napsat jinak a po úpravě jsem přehlédla přísudek v mn. čísle):
... používá jen ten, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.