Nejste přihlášen/a.
mám 2L 100% roztoku,potřebuju 4L 5% roztoku,kolik tedy odleju 100% roztoku do kolika vody?
... odleješ 200 ml 100% roztoku ... do 3800 ml vody ... a máš 4 litry 5% roztoku
( ... ale na slivovici ... "nic-moc"
)
Myslela jsem si to,ale nebyla jsem si jistá,všichni mi to složitě počítaly.Moc oceňuji jednoduchou a jasnou odpověď.Moc dík
... samozřejmě jsem to počítal také, ale odpověděl jsem záměrně pouze na to, co jste se ptala.
I když postup, jak k tomu přijít, je doslova ..."k nezaplacení", protože, ... pokud znáte postup, pak máte "vyhráno" ... i pro další "míchání", které budete někdy určitě - alespoň jednou - ještě potřebovat. ( ... znáte přece Murphyho zákony, ... ne? )
Být Vámi, tak postupy výpočtů bych si "hodil" do záložek, ... aby jste je měla ... "jak najíté".
... přeji příjemné ... míííííchááááááááánííííííííííííííííííí!
naber,
... asa to má ale také na bod , ... ne-li dokonce na dva
... tj. i za ten skutečně odborný výklad!
... přeji příjemný každý nový den
samozřejmě, správně jsem měl napsat: ... abyste ... ... a ne "aby jste" ( ... polepším se )
Směšovací rovnice: w1*m1=w2*m2
w... není v procentech (př. 65% je 0,65 nebo 36% je 0,36 nebo 5% je 0,05... pořád procenta dělíš stem.
m... je hmotnost a je jedno, jestli gramy či kilogramy (musíš však dosadit vždy stejnou jednotku) či ml. atp
Výsledek je tedy: 4000ml*0,05= m2(počet odlitého 100% roztoku neznáš)* 1(neboť 100%=1)
4000*0,05= m2*1
200 = m2
Naliješ 200ml 100% a doplníš do 4000ml vody (což je 3800ml vody).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.