Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naředit roztok

Od: naber odpovědí: 6 změna:

mám 2L 100% roztoku,potřebuju 4L 5% roztoku,kolik tedy odleju 100% roztoku do kolika vody?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

*ee* ... odleješ 200 ml 100% roztoku ... do 3800 ml vody ... a máš 4 litry 5% roztoku :-P ( ... ale na slivovici ... "nic-moc" *smich* )

naber
hodnocení

Myslela jsem si to,ale nebyla jsem si jistá,všichni mi to složitě počítaly.Moc oceňuji jednoduchou a jasnou odpověď.Moc dík

... samozřejmě jsem to počítal také, ale odpověděl jsem záměrně pouze na to, co jste se ptala.

I když postup, jak k tomu přijít, je doslova ..."k nezaplacení", protože, ... pokud znáte postup, pak máte "vyhráno" ... i pro další "míchání", které budete někdy určitě - alespoň jednou - ještě potřebovat. ( ... znáte přece Murphyho zákony, ... ne? )

Být Vámi, tak postupy výpočtů bych si "hodil" do záložek, ... aby jste je měla ... "jak najíté". *smich*

... přeji příjemné ... míííííchááááááááánííííííííííííííííííí! ;)

doplněno 29.12.09 11:15:

naber,

... asa to má ale také na bod *palec*, ... ne-li dokonce na dva *palec**palec* ... tj. i za ten skutečně odborný výklad! *tuc*;)

... přeji příjemný každý nový den *slunce*

doplněno 29.12.09 11:20:

samozřejmě, správně jsem měl napsat: ... abyste ... ... a ne "aby jste" *zed**zed**zed* ( ... polepším se )

asa*
hodnocení

2x

Směšovací rovnice: w1*m1=w2*m2

w... není v procentech (př. 65% je 0,65 nebo 36% je 0,36 nebo 5% je 0,05... pořád procenta dělíš stem.

m... je hmotnost a je jedno, jestli gramy či kilogramy (musíš však dosadit vždy stejnou jednotku) či ml. atp

Výsledek je tedy: 4000ml*0,05= m2(počet odlitého 100% roztoku neznáš)* 1(neboť 100%=1)

4000*0,05= m2*1

200 = m2

Naliješ 200ml 100% a doplníš do 4000ml vody (což je 3800ml vody).

... asa ... *placni*

... máš ode mne bod. *palec* *hej*

pepyk93*
hodnocení

0x

Zkusím tě trochu navést...zkus trojčlenku...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]