Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křížovka - doplnění

Od: alice306* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, vyplňuji pracovní list do školy a v křížovce je otázka: Neprůchodný tropický deštný les. Má vyjít _ _ _ L _ _ Nenápadná vás náhodou něco?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

17.05.15 18:33
hodnocení

7x

Prales :)

alice306*
hodnocení

Děkuji moc, já jsem hned přemýšlela nad těžkými pojmy :D

Nic jiného to být nemůže; jako odpověď hodnotím kladně, ale samotná legenda se mi nelíbí. Prales je třeba na Boubíně, a to nejsou zrovna tropy. Ale jo, beru to jako implikaci a ne jako ekvivalenci, ale stejně se mi to nelíbí.

pohanka*

Dovolím si nesouhlasit, ano prales je i v Africe. Jako děti jsme četly knihu od H. Sienkiewicze /nositel Nobelovy ceny/ Pouští a pralesem. Je to prostě africký, rovníkový, dešťový prales.

doplněno 17.05.15 20:15:

oprava na deštný prales

Ale to jste mi nerozumněla. Já netvrdím, že tropický deštný les (mimochodem, ty bývají v Americe spíše než v Africe) není prales, mne se nelíbilo,to, že jsou i jiné pralesy , například ten na Boubíně. Čili že slovo "prales" to, co popisuje legena, dostatečně nepopisuje (proto jsem nakonec mluvil o té implikaci a ekvivalenci.

pohanka*

No to je fakt, nějak tomu nerozumím. Ale asi se mě nechce až tak moc přemýšlet, protože si říkám, že to stejně nepochopím. *zed* Tedy ty dvě cizí slova. Ale také si myslím, že zadání je v pořádku.

Tak to vám budu oponovat, nevím, co se vám na legendě nelíbí. Je to úkol do školy, tak zřejmě je křížovka psaná tak, aby

splňovala účel k právě probírajícímu učivu. A samozřejmě v tropech neprůchodné deštné lesy,též zvané pralesy existují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]