Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina - krátký text

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, opravili byste mi prosím tento text? Mockrát děkuji

Němčina - krátký text

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Eliso, nešlo by to napsat jinak – bez obratů "nemít prioblém", "nerušit jim", apod.?

V charakteristice Čechů bych radši psala o jiných vlastnostech.

Znám hodně lidí, ale žádné závistivce, zloděje ani nikoho úplatného ... (že bych žila jinde?)

S ochotou pracovat mimo domov to vidím jinak. Mladí lidé (ani ti ne všichni) jsou (snad) ochotni na nějaký čas vyjet za prací do ciziny, ale střední a starší generace není moc ochotna se kvůli práci stěhovat ani v rámci ČR (často ani nemůže kvůli hypotékám apod.).

Opravdu lidé kradou, protože někomu něco závidí?

I první větu bych formulovala jinak.

K němčině:

Pořád zaměňuješ přídavné jméno v doplňku (jež se neskloňuje) s přídavným jménem v přívlastku, kde je potřeba skloňovat (předposlední věta).

Zkus to ještě jednou, vrátím se.

hodnocení

Děkuji

Nevím jaké vlastnosti vybrat, každý člověk je jiný.

Němčina - krátký text #2
iz*

Eliso, představ si, že nejde o úkol do školy. Máš kamaráda, kterého znáš jenom přes Facebook. Kamarád chce v létě přijet na týden do Prahy, chce se s tebou setkat a protože zatím o Češích nic neví, chce od tebe nějaké informace. Ještě budeš psát o pomlouvačích, závistivcích, zlodějích, úplatcích apod.? Samozřejmě, že můžeš zmínit i negativa, ale nejen ona a nevydávej je za naše národní vlastnosti!

Zapomeň na vyčtené/odposlouchané fráze a zamysli se nad tím, jací opravdu jsme.

———

sorgsam → stojí samostatně v přísudku (sorgsam um je nesmysl)

Z čeho usuzuješ, že jsou pomlouvační lidé nespokojení?

Co je pomluva, co stížnost a co nespokojenoct?

starat se o ... → sich um ... kümmern

———

Tuhle opravu jsem "odflákla" (mohla jsem ti toho napsat mnohem víc) stejně jako ty svůj úkol.

Příště ti už úkol, který takhle odbydeš (u kterého nebudeš přemýšlet), neopravím.

——

PS:

Co máš špatně v první, předposlední a poslední větě?

Němčina - krátký text #3
hodnocení

Děkuji a omlouvám se, příště se budu víc snažit.

Němčina - krátký text #4
iz*

Podle mne je jedno, jestli v první větě použiješ člen nebo ne, ale dala bych přednost spíše variantě bez členu (o Češích se zde zmiňuješ prvně).

Podle mne je problém v záměně příčiny s důsledkem. Napsala´s: "Češi jsou velmi vtipní (mají smysl pro humor), protože na vše vymýšlejí anekdoty".

Podle mne je to naopak: Češi na vše vymýšlejí anekdoty, protože jsou ... Možná bych zmínila i schopnost dělat si legraci ze sebe sama (zasmát se sám sobě) ...

... wenn es dort große Ermäßigungen gibt.

In der Geschichte ... finden

Moc se mi nezdá (není to chyba, jde jen o pocit) spojení průbojnosti s národním obrozením, ale momentálně mne nic nenapadá... Možná, že tě napadne něco výstižnějšího.

Zkus ještě opravit předposlední větu (neidisch/schön) z prvního obrázku (v zadání otázky), aby sis lépe zapamatovala rozdíl mezi přívlastkem a doplňkem (máš tam i chybu ve slovosledu).

hodnocení

Mockrát děkuji

Ab und zu sind sie neidisch...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]