Nejste přihlášen/a.
mám problém učitelka říkala že v 9 třídě je záveřecná zkouška( maturita mini) a ted sem koukal na net a tam byly naše učitelka jak tam zkoušej jak u maturity tak co kolik je pravdy?
Tak to by ještě chybělo. Nikdy nepochopím proč jakási maturita je, o výsledcích vypovídají známky v období 4 let a podle mě, není nutno přezkušovat a stresovat. Prostě 4. ročník je maturitní vysvědčení, takle je dost těch co se vystresují a "maturitu" neudělají. Toho co vymýšlí ty duchaplné testy (stupidní poprsí Palady, jméno z Bible a td) bych zcela jistě neplatila.
doplněno 12.05.15 09:59:Od bratrance syn dělal maturitu na podruhé, kluk co neměl za 4 roky gymplu jinou známku než jedničku bez zkoušek se dostal na 3 VŠ se totálně složil ze stresu, skončil na kapačkách ani na podruhé ji neudělal všchno na 1, studuje lékařskou fakultu a na individuální plán VUT opět bez problémů ale už dnes se všichni děsí jak to bude u státnic. Nemyslím si, že znát jméno Jidáš je důležité a pokud nejsem věící tak už vůbec ne.
Ale jestli máte jako jméno z Bile na mysli tu "aféru" s Jidášem Iškariotským, tak to by ale průměrně (a možná i podprůměrně) vzdělaný Čech znát měl.
Jinak o potřebě maturity jako takové diskutovat nechci, váš názor je slovo do pranice a nepochybuji, že by se o měm dlouze diskutovat dalo, ale já se na to jaksi necítím. Ale jen na okraj a pro zajímavost: Wilhelm Conrad Röntgen maturitu neměl.
tak to ti tady asi nikdo nepoví, jak zrovna u vás na škole zkouší, tím spíš, když ani nevíme, na jaké škole to se musíš zeptat vašich učitelů, případně zapátrat mezi spolužáky (nemá někdo staršího sourozence nebo kamaráda, který vaši školu nedávno ukončil?), jak u vás probíhá ověřování znalostí deváťáků.
třeba na škole, kam chodí moje děti, mají na druhém stupni v průběhu školního roku tzv. oborové dny, ze kterých pak na konci roku musí vypracovat práci a známka z ní se stává součástí hodnocení českého jazyka. deváťáci už jsou velcí, takže u nich nestačí tu práci napsat, ale musí si k ní taky vytvořit prezentaci a ústně ji před komisí obhájit.
ahoj,
Jsem ze základky 4 roku venku. U nás jsem ale dělali, jmenovalo se to Malé maturity. Bylo to dobrovolné pro každého deváťaka. Bylo o tom že tam byla tzv. komise a ty jsi měla předměty jako čj ma a aj. Vylosoval sis otázku a o ní si mluvil. na konci bylo velké vyhodnocení a dostal si šerpu a diplom. Nebyl si za to penalizován, nedostal si žádnou zhoršenou známku. Jen sis to prostě zkusil.
Záleží to na každé Zš jak to má nastavené, některé to dělají každý rok jiné to neznají vůbec
Na mém minulém gymplu (osmiletý) byla v kvartě, tedy na úrovni 9. třídy, malá maturita. Byla povinná pro všechny studenty, v psané formě, 4 předměty - čj, mat, aj myslím povinně, pak jeden volitelný. Já tu malou maturu ze zdravotních a osobních důvodů nedělala, ale prý to byl prostě hodně velký test, který se dal (až na matiku, tam měli skoro všichno za pět) zvládnout. Tuším, že se na konci dávalo malo-maturitní vysvědčení.
Tolik k mojí zkušenosti, a ty zítra upaluj k učitelce a zeptej se, jak to máte na vaší škole, páč to ti tady nikdo neřekne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.