Nejste přihlášen/a.
Ahoj, lidi chtěl bych se vás na něco zeptat. Další rok vybírám střední školu a napadl mě obor strojírenství protože má ten obor dobré uplatnění a matika a fyzika mě na ZŠ baví a jde líp jak třeba zemák nebo angličtina atd... Ale mám tu jeden problém , nejsem praktický typ a tak z toho mám celkem strach že se na tu školu a na obor nehodím , prostě neumím pracovat s ručním nářadím , ale třeba jednou sem zkoušel soustruh a tam to tak špatný nebylo bych řekl a celkem mě to i bavilo , takže k otázce mám naději na uplatnění ve strojírenství když nejsem praktický typ nebo mám jít rači někm jinám? Děkuji za odpověďi
Uplatnění to má, nicméně platy jsou směšné v porovnání s tím, jak zodpovědná a psychický náročná práce to je. Já vystudoval průmku a nyní jsem na VŠ a zároveň jsem si i našel práci v oboru (dělám projektování a výpočty). Ano mám služební auto i mobil, ale ty peníze jsou skutečně k smíchu a ani vyhlídky nejsou dobré. Dnes firmy chtějí, aby absolvent uměl elektro,strojírenství a nejlépe 2-3 cizí jazyky, měl za sebou neplacenou stáž a certifikáty a to vše za nějakých 20tisíc hrubého. Pokud něco v práci špatně vypočtu a hodím de technické zprávy, můžou být ohroženy životy pracovníků, protože pracuji v oblasti tlakových a plynových zařízení, tudíž je to skutečná zodpovědnost. Kdybych mohl vrátit čas, raději bych šel na nějakou ekonomickou školu a studoval třeba finance nebo IT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.