Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návod k šabloně funkcí LOGAREX

Od: luky2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nemáte prosím někdo návod (taková brožůrka) k staré šabloně funkcí LOGAREX. Dříve (za totality) se to k tomu dával, nevim jak dnes?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

Šablona funkcí? Logarex dělal různé šablony, například šablony písem, tvarů (křivítko, bublina, schématické značky apod.). Nebo máte na mysli logaritmické pravítko (lidově tak zvané "logáro")? To je docela pěkně vysvětlené například na tucnacek.org/... . Logarex také vyráběl i jiné pomůcky, například pro převod dB, tedy decibely (s dekadickým logaritmem) na Np, tedy nepery (s přirozeným logaritmem)... to by odpovídalo vašemu pojmu šablona funkcí..?

doplněno 05.05.15 17:59:

nonek: nechtěl jsem tazatele čekat na odpověď, ale vy máte úplnější odpověď. Hlavní, aby tazatel dostal radu, nebí víc rad, ze kterých si vybere, kterou hledá.

hodnocení

0x

třeba tady celkem pěkné, není to sice původní návod, ale snad pomůže

k10.kreteni.cz/...

@host zase rychlejší, gratuluji

doplněno 05.05.15 17:46:

a tady celkem zajímavé pro připomenutí

neviditelnypes.lidovky.cz/...

doplněno 05.05.15 17:50:

a ještě tady

logaro.cz/...

doplněno 05.05.15 17:53:

a které z nich máte?

logaro.cz/...

hodnocení

0x

a ještě naskenovaná příručka k LOGARU z června 1961

mujsen.rajce.idnes.cz/...

doplněno 05.05.15 23:51:

tak v tom případě alespoň toto

slideplayer.cz/...

luky2
hodnocení

Já měl namysli šablonu na funkce, viz. nový výrobek třeba tady: rafoshop.cz/...

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 05. 2015 23:37:33
Oprava odkazu: rafoshop.cz/...
hujer123*

A k čemu potřebujete návod? Například k pravoúhlému rovnoramennému trojůhelníku bych vám jej dokázal sepsat.

Prostě si nakreslíte osu, na ní přiložíte osu dané funkce ze šablony a obkreslíte si funkci. Nic jiného v tom nehledejte, jde jen o to, abyste nemusel kreslit funkci od ruky.

host*
hodnocení

0x

aháááá, myslíte tuhle šablonku na kreslení grafů paraboly, hyperboly apod... rafoshop.cz/... na stránce rafoshop.cz/... .

Na to snad ani nebyl žádný návod, to jsou spíš berličky pro rychlé nakreslení, většina žáků uměla narýsovat parabolu, hyperbolu, elipsu, kružnici, šestiúhelník, trojúhelník a všechnymožné tvary normálně běžnými pomůckami - podle pravítka, trojúhelníky, kružítkem.

doplněno 06.05.15 20:15:

přehlédl jsem, že máte tentýž obrázek a odkaz, takže jsem vám neporadil, jen zbytečně přidávám odpověď. Omlouvám se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]