Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak se hodnotí gramatické chyby v maturitní písemce z češtiny?
Na závěr jsem trochu zmatkoval a jak jsem rychle psal, tak jsem tam pravděpodobně něco nasekal
Díky.
Kolik je dneska času na tu písemku? My měli asi půl dne, od 8 do 13. Všechno pěkně pomalu, nejdřív nanečisto, pak si to několikrát přečíst, pokud tam byly chyby, aby to člověka praštilo do očí. No a pak přepisovat. Všichni jsme skončili dřív, než jsme měli. Dodnes si pamatuji, že jsem dostala dvojku.
Hrubka je u studenta opravdu hrubý prohřešek. Protože ukazuje, že neovládá to, co se měl naučit někdy v 5. třídě. U nás bylo hodnocení podobné. Za interpunkci to bylo shovívavější, ale za opravdovou hrubku vždy stupeň dolů.
Ono když maturant napíše např. PRAVÍ FČELÝ MET , je to na pováženou. Ale myslím si, že tak hrozné to nebude, že? Ať to dobře dopadne! Jaga.
Dobrý den, na tomto odkazu- novamaturita.cz/... když si sjedete dolů, tak je bodová škála hodnocení...z toho, co jsem vykoukala, tak byste nejspíš při 10 a více chybách mohl mít dokonce ještě jedničku, když bude zbytek výborný.
doplněno 07.05.15 16:09:Tak jenom teoreticky...nikde jsem neobjevila, za kolik bodů je jaká známka. Hádám, že se to teprve bude určovat až se zprůměrují výsledky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.