Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urči výšku kužele

Od: edasek* odpovědí: 2 změna:

Zdravím.Mám takovej menší problém

Objem kužele je 360cm(krychlo.) a poloměr je 6cm.Urči výšku kužele,výsledek zaokrouhli na desetiny centimetrů.

Prosím vás poradtě mi,nápady už mi došli a nevim jak na to dál.Vzorce znám ale neznám postup jak to vypočítat.

Předem děkuji za odpověd.

Vzorec objemu : V= 1:3 x 3,14 nebo-li Pí x r (na druhou) x v

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vzorec pro výpočet máš správně a nic jinýho nepotřebuješ.

Ten vzorec má dvě části: PI * r^2 je vzorec pro výpočet plochy základny.

Druhá část vzorce je vynásobení plochy základny 1/3 * v

Ty potřebuješ vypočítat výšku kužele, takže si uprav vzorec tak, abys měl na jedné straně neznámou "v" a všechny ostatní hodnoty na druhé straně. Pak už pouze dosadíš hodnoty ze zadání (tady si dávej pozor, abys vždy počítal se stejnými jednotkami) a máš výsledek.

honzajm

Jinak řečeno objem kužele je 1/3 objemu válce o stejném průměru základny a stejné výšce ... a pak už jen představivost a logika, vyšlo mi to na výšku kužele 9,5238095 cm ... :) Opačně - kužel 360 ccm - válec = x 3 = 1080 ccm děleno plochou základny = výška

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]