Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gonometricke funkce

Od: oggj odpovědí: 3 změna:
Dibry den ,mohli byste mi prosim pomoct stemito priklady ja vim ze se to pocita pres sinus kosinus apod, ale nevim jak vypocitat kdyz je to takto zadane je to tezke dekuju za pomoc
Gonometricke funkce
Gonometricke funkce #2
Gonometricke funkce #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aala
hodnocení

1x

Všechny tyto příklady se dají spočítat přes tangens úhlu, což je poměr protilehlé odvěsny k přilehlé odvěsně.

Zkuste to spočítat a někdo Vám to tu rád případně opraví. Příklady jsou hodně jednoduché, u všech je navíc obrázek, nepotřebujete žádnou další nápovědu kromě té o tom, co je tangens úhlu – viz výše.

oggj
hodnocení

no ale třeba ta desítka stim Čendou tak jak počítat tangens když neznám strany?Já nevím k čemu mě je výška jeho oči apod.. já to potřebuju vysvětlit, to že je to lehké pro vás neznámena ze je to lehké i pro mě!

aala

Znáte úhel a přilehlou odvěsnu, z toho spočítáte protilehlou odvěsnu. A výška pomníku bude protilehlá odvěsna plus výška Čendových očí. Vždyť je to snad z obrázku jasné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]