Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost - objevitel, historie?

Od: tone odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Potřeboval bych zjistit kdo objevil nebo kdo se začal zajímat jako první o rychlost?

A taky něco o její historii, všude jsou jen popisky u druhů rychlosti a já potřebuji všeobecně.

Tedy -> Poraďte

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xoxoxo
hodnocení

0x

Ani se nedivím, že jsi nic nenašel, na tohle se nedá odpovědět, o rychlost se zajímal již pračlověk, bylo to, co ho dělilo často od smrti *smich* Rychlost může být rychlost zvuku, el. přenosu, čehokoliv, tohle se nedá specifikovat a dle mého názoru se ani nedá dopátrat, maximálně se dopátráš nějakého starého Řeka, který zkoumal rychlost jako fyzikální veličinu.

tone
hodnocení

Tak aspoň ten Řek by se hodil :) máme strašného fanatika na fyziku :-D

asa*

Když mu povíš, že nikdo konkrétní neexistuje, tak jako fyzik to pochopí. Řekni to výše napsaně. Pokud mu to nebude vyhovovat, tak odpověz, že první rychlost byla zaznamenána u Babylonských astrologů, z kterých čerpali egypští duchovní, z kterých to poté přejali řečtí učenci.*palec*

tone
hodnocení

Zatím jsem dal dohromady toto- leteckaposta.cz/...

Poradil by mi někdo jak to doupravit atd.?

xoxoxo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]